Creste sau nu factura la incalzire in Timisoara? Vom afla la sfarsitul lunii octombrie daca Primaria acopera subventia in locul Guvernului

TIMISOARA. La sfarsitul acestei luni vom afla daca vom plati sau nu  mai mult pentru caldura. Alesii timisoreni vor decide daca Primaria va acoperi de la buget subventia in locul Guvernului, care a taiat-o la cererea FMI.

CITESTE SI: Colterm scoate fum populist si electoral! Primaria elimina ajutoarele la incalzire pentru cei saraci, dar ii ajuta pe bogati sa plateasca acelasi pret pentru incalzire

Consilierii locali vor trebui sa aprobe in urmatoarea sedinta ordinara pretul local al energiei termice facturata populatiei de catre Colterm, care este de 252,17 lei/Gcal, precum si asigurarea din bugetul local a sumelor necesare acoperirii diferentei dintre pretul de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice livrate populatiei de 325,82 lei/gcal si pretul local de 252,17 lei/gcal.

Daca proiectul de hotarare va fi aprobat, Directia Economica din Primaria Timisoara va trebui sa gaseasca o solutie pentru a acoperi suma necesara.

Viceprimarul Sorin Grindeanu i-a asigurat pe timisoreni in vara ca factura la incalzire nu va creste!

Potrivit viceprimarului Sorin Grindeanu, ar fi vorba de aproximativ 25 de milioane de lei. Acesta a declarat in luna august ca la Timisoara nu va creste factura la incalzire.

Reprezentantii Colterm le-au cerut consilierilor locali sa acopere ei subventia pe care nu o mai da Guvernul pentru gigacalorie pentru ca la Timisoara sa se mentina pretul de facturare. Propunerea a trecut de toate comisiile din cadrul Consiliului Local, ceea ce inseamna ca, cel mai probabil, alesii municipali vor fi de acord ca Primaria sa suporte diferenta de pret dintre cel de facturare si cel de producere.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Eu zic ca nu creste, ca doar vin alegerile. Nu-i prost Ciuhandu sa le dea mai mult de platit pensionarilor. I-ar pierde ca votanti.