Creste primul campus scolar ridicat in Timisoara in ultimii 30 de ani, pentru Liceul Nikolaus Lenau. Structura de rezistenta, gata vara asta. Video

TIMISOARA. Au trecut mai bine de doi ani de cand au inceput lucrarile pentru inaltarea primului campus scolar din Timisoara din ultimii 30 de ani, cel al Liceului Nikolaus Lenau.

Cercetarile arheologice din zona aflata intre strazile Popa Sapca si Oituz au intarziat considerabil santierul, insa firma care se ocupa de ridicarea cladirior a reusit sa recupereze mult din timpul pierdut, astfel ca ansamblul creste insemnat de la o saptamana la alta.

Pana acum, au fost realizate cele mai dificile operatiuni, respectiv cele de ridicare propriu-zisa a structurii cladirilor.

Finalizăm în aceste luni structura la noul Campus Lenau de la Oituz„, da asigurari viceprimarul Ruben Latcau.

Intre cele doua corpuri deja ridicate, este construit inca unul, pe structura metalica.

Campusul scolar nou ar acoperi cea mai mare parte din nevoile scolii cu predare in limba germana de la Timisoara, ai carei elevi invata acum in mai multe sedii din Timisoara, pe Gheorghe Lazar, pe Nemoianu, in Piata Unirii si la fostul liceu Mincu. Valoarea contractului este de 55 de milioane lei fara TVA, adica peste 13 milioane de euro, cu tot cu TVA.

Cele patru firme asociate sub coordonarea celor de la Constructim realizeaza corpurile de constructie, dar si lucrari de structura de rezistenta, alimentare cu energie electrica, alimentare cu fibra optica, alimentare cu apa potabila, racordare la reteaua de canalizare urbana, alimentare cu gaze naturale, racorduri rutiere, instalatii electrice, instalatii sanitare si PSI, instalatii HVAC.

Vor fi amenajate 48 de sali de clasa in care vor putea invata simultan 1.152 de elevi, spatii pentru cadre didactice si personal administrativ, un cabinet medical, o biblioteca, o sala de gimnastica, vestiare si spatii tehnice.

Banii pentru realizarea campusului Lenau vin de la bugetul local, insa autoritatile vor sa faca toate demersurile pentru a-i recupera din fonduri europene.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. ITist spune:

  Daca da Latcau asigurari…atunci imi e clar ca nu se va intampla nimic niciodata. Ala e atat de prost ca uita sa si respire…

 2. Xxx spune:

  Îl cunosti ?

 3. xTrakt spune:

  Interesant cat de favorizat este acest liceu: campus nou, clădire reabilitata (pe Gh.Lazar), clădire în reabilitare (fostul Mincu, „cedat” către Lenau). Probabil va depăși 100 mil toată joaca asta. Și, pentru ce?

 4. Timisorean_ spune:

  bravo primariei!