Creste intersectia cu Drumul Boilor, se reconfigureaza accesul la companiile din Freidorf si se monteaza panouri fonoabsorbante. Muncitorii lui Umbrarescu se intorc la treaba de luni pe Centura Sud Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video

TIMISOARA. Muncitorii firmelor omului de afaceri Dorinel Umbrarescu sunt inca in vacanta de Pasti, insa pe santier, zilele acestea, s-au aflat mai multi subcontractori care au continuat o serie de lucrari pe Centura Sud Timisoara.

S-au executat asfaltari pe unele portiuni si s-a muncit la reconfigurarea accesului spre companiile din zona Freidorf. Continua interventiile si la intersectia cu Drumul Boilor si la parcarea dinspre Mosnita. Totodata, au mers inainte operatiunile de montare de panouri fonoabsorbante.

Iata ultimele imagini din zona filmate de cititorul fidel opiniatimisoarei.ro cu ajutorul unei drone!

Angajatii UMB revin pe traseul Variantei de Ocolire Sud Timisoara luni, in 13 mai.

Va reamintim, inainte de sarbatorile de Pasti, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, care monitorizeaza indeaproape santierul, anunta ca obiectivul de infrastructura atat de asteptat ajunsese deja la 80 la suta realizare.

Termenul de finalizare este fixat la finele lunii iulie. De altfel, la ultima vizita la Timisoara, acum doua saptamani, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu dadea din nou asigurari ca antreprenorul, omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, se va tine de cuvant si va termina soseaua in termenul stabilit prin contract.

***

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Umbrarescu are la dispozitie 12 luni sa termine Varianta de Ocolire Sud Timisoara, de aproape 26 km, adica pana la finele lunii iulie 2024.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a Uniunii Europene 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. E bine. Dar intersecția cu Calea Urseni nu a fost rezolvată si pe acolo nu se va mai putea traversa, nici cu bicicleta sau pietonal, nici cu mașina.

  • Ai nu e importanta, e clar ca interesul Dl. Robu ca pe timpul lui s-a facut proiectul drumul boilor a fost pentru bastanii din Mosnita, Urseni nu e de interes.
   O ma clara bataie de joc ca aici nu se poate.
   Adica un drum vechi de zeci de ani (cel catre Urseni) nu a fost gandit cu sens giratoriu, insa un drum inca ne inceput la acea vreme (cand s-a facut proiectul centuri era doar proiect) s-au gandit ulterior sa-i faca sens giartoriu…
   Sa vedeti voi aglomeratie pe calea Mosnitei, toti care mergeau pe Urseni acum vor merge pe acolo. Ca sincer nu vad cine va ocoli pe la Giroc. !!

   • Aceiași idioți susținători al lui Hampelmann care debitează numai tâmpenii!
    Băi prostul netului, centura de sud a timisoarei

 2. Interesant că se mobilizează la ambele capete ale lucrării în loc să se concentreze pe sectorul dintre Calea Lugojului și Calea Buziașului care este cel mai avansat iar recepția să se facă etapizat.

  • Păi… Unul din capete e Ghiroda. Mai mult, te asigur că tronsonul tău va fi inaugurat, cu mare fast, înainte de 9 iunie. Grindeanu, Robu și toți prietenii tăi vor fi prezenți la tăiat de pamblică.