Noutati :

Crescatorii de albine primesc zeci de milioane de lei de la guvern. La ce pot fi folosite fondurile?

13 aprilie, 2016 - 07:19 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Guvernul vine in sprijinul apicultorilor si in urma unei hotarari de guvern a decis sa aloce 30,2 milioane de lei pentru sprijinirea acestui segment. Banii vin in egala masura de la bugetul de stat si de la Uniunea Europeana.

Potrivit unui comunicat de presa, scopul de baza al Programului apicol este sprijinirea apicultorilor pentru achizitionarea de medicamente, funduri de stupi pentru control sau funduri de stupi antivarooa, de matci, roiuri pe faguri si/sau familii de albine, precum si pentru decontarea analizelor fizico-chimice care sa ateste calitatea mierii.

targ miere (47)

Valoarea totala a sprijinului financiar acordat prin acest program in perioada 2014-2016 este de 44,8 milioane de lei, din care 50% din fonduri europene si 50% din fonduri nationale. In primii doi ani de aplicare, de sprijinul financiar au beneficiat aproximativ 5.500 de apicultori, persoane fizice si juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si familiale.

Hotararea de guvern extinde programul astfel incat sa poata fi decontate mai multe activitati. Astfel, se introduce in program decontarea medicamentelor folosite pentru tratarea nosemozei la albine si se elimina realizarea sistemului informativ pentru inregistrarea stupilor, care va fi finantata din fonduri de la bugetul de stat.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Un X5, un Q7