Noutati :

Cresc in ritm alert. Lucrari in grafic la noua maternitate a Spitalului Judetean din Timisoara, dar si la noua Unitate de Primiri Urgente. Foto

11 mai, 2022 - 10:07 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Se lucreaza cu spor, atat la noua maternitate a Spitalului Judetean Timisoara, ce se construieste langa Casa Austria si in care se va muta actuala Maternitate Bega, cat si la noul corp de cladire in care se extinde Unitatea de Primiri Urgente.

CITESTE SI: Agenda culturala a Primariei Timisoara, respinsa in premiera in Consiliul Local. Dominic Fritz acuza PNL de sabotaj. Liberalii: Va e rusine de cuvantul Ruga, de ne schimbati traditiile?

Administratorul public al judetului, Marian Constantin Vasile, a facut o vizita in teren si se arata impresionat de stadiul in care se afla proiectul.

Pe santierul noii maternitati deja s-a ridicat si un etaj si nu sunt niciun fel de probleme, nici cu achizitiile de materiale si nici cu forta de munca. De asemenea, au fost demarate procedurile de licitatie pentru lucrarile suplimentare care trebuie realizate.

Pe santierul noii Maternitati nu sunt probleme in executie, conform graficului, saptamana trecuta a fost turnata placa peste demisolul ambelor corpuri de cladire, stalpii si diafragmele de la primele doua niveluri sunt ridicate, in prezent se lucreaza la armarea placilor peste parter, dupa care, in termen de doua saptamani se va turna placa peste nivel, atat pentru corpul A, cat si pentru corpul B.

Lucrarile se desfasoara intr-un ritm alert, nu exista probleme cu forta de munca, iar in ceea ce priveste achizitia materialelor si utilajelor de constructie, noi, ca beneficiari, avem deschiderea legala de a achita pana la 80% din valoarea materialelor de constructie si a echipamentelor receptionate in santier, lucru care va ajuta constructorul sa respecte graficul lucrarilor, si in acelasi timp, ne protejeaza de scumpirile aferente. Au fost pregatite dispozitiile de santier pentru ultimele retusuri, urmand sa lansam procedura de achizitie pentru lucrarile suplimentare identificate a fi necesare„, transmit reprezentantii Consiliului Judetean Timis.

Va reamintim, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au semnat, in 6 iulie 2020, contractul prin care lucrarea (proiectare+executie) a fost incredintata asocierii Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Lucrarea este finantata din fonduri europene si prevazuta sa dureze 2 ani, cu tot cu proiectare, iar costurile se ridica la aproximativ 13 milioane de euro, cu tot cu dotarile ce vor completa aparatura acum existenta la Maternitatea Bega.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Suprafata noii maternitati, care este ridicata in vecinatatea Spitalului Judetean Timisoara, langa Casa Austria, va fi de 5.000 de metri patrati.

In noua cladire spatiul va fi impartit in patru – „curat, murdar, intermediar si neutru”, pentru a reduce riscul de infectii nosocomiale si pentru o mai mare eficienta a actului medical.

Datorita proximitatii Unitatii de Primiri Urgente, se va realiza o interconectare intre Clinica de Obstetrica-Ginecologie si departamentele Spitalului Judetean (de exemplu: pneumologie, cardiologie, laborator, radiografie, etc.). De asemenea, va fi posibila utilizarea transportului cu salvari de la maternitate pana la UPU sau de la Urgente pana la noua maternitate.

Va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Totodata, personalul medical va lucra cu echipamente noi, performante, care vor fi achizitionate in cadrul proiectului. In noua maternitate va exista si iluminat inteligent, bazat pe controlul luminii pentru pacienti.

Actuala Clinica de Obstetrica-Ginecologie Bega din Timisoara functioneaza intr-o cladire istorica proaspat modernizata, care insa are o vechime de 140 de ani si nu a fost construita in scopuri medicale.

Se ridica si noua Unitate de primiri Urgente

Lucrurile merg ca pe roate si la cladirea viitoarei Unitati de Primiri Urgente. Aici se preconizeaza ca parterul cladirii va fi functional inca din luna iulie a acestui an.

Din fericire, santierul UPU se prezinta la fel de bine, cladirea este ridicata integral, peretii interiori au fost acoperiti in totalitate cu tencuiala mecanizata, urmand ca pana la finalul lunii iulie sa fie finalizata instalatia electrica, termica si sanitara in toata unitatea. De asemenea, a fost demarat procesul de achizitie a echipamentelor medicale si a mobilierului de catre CJ Timis. Parterul noului corp va fi functional incepand cu luna iulie a acestui an, pentru a facilita reluarea fluxului normal al pacientilor Unitatii de primiri urgente„, transmit reprezentantii CJ Timis.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ar fi normal sa se lucreze la fel și pe dj691, când se va desemna noul constructor

  2. Cum? Lucrarile merg conform graficului, la maternitate, dar desi peste 54 de zile ar trebui sa fie terminata (dupa cum prezentati ar trebui sa fie si aparatura montata) lucrarea este la faza de turnare a placii de la demisol?!?

  3. As vrea sa vad unde o sa parcheze oamenii, de parcare ați uitat sau tot pe parcarea de la Carrefour va bazați…?