Noutati :

Cresc impozitele si taxele locale in 2015 sau raman la fel? La Timisoara au fost stabilite deja

22 mai, 2014 - 10:13 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Timisorenii stiu deja cat vor plati impozitul anul viitor, dar si care sunt taxele pe anul 2015, in cazul in care au de achitat dari catre bugetul local. Avem insa si taxe noi, aprobate deja de consiliul local.

Potrivit sefului Directiei Fiscale din cadrul Primariei Timisoara, raman valabile atat Taxa de tranzit, cat si Taxa de mediu. Acestea nu vor creste, cel putin acum. In anul ce urmeaza, impozitele vor avea acelasi cuantum ca si in acest an.

„Pentru anul viitor, impozitele si taxele vor fi exact aceleasi ca si pentru anul acesta, fara modificari. Evident, nu daca ne creste suprafata construita, construim mai mult, mai dobandim o casa, dar baza ramane aceeasi. Sunt doua taxe noi, dar sunt nesemnificative, taxa de eliberare a adeverintei pentru certificatul de inexistenta a constructiilor fara autorizatie de demolare si taxa de eliberare a adeverintei pentru certificarea existentei constructiilor fara autorizatie de construire. Sunt taxe pentru eliberarea unor adeverinte, pentru certificarea existentei, pentru intabulare, potrivit Legii 50. Sunt nesemnificative, vin cativa oameni”, ne-a declarat Adrian Bodo, directorul Directiei Fiscale din Timisoara.

Nici Taxa de tranzit nu creste, ci ramane la 200 de lei/ tranzitare, sustine Bodo, mai ales ca scopul acesteia a fost descurajarea transportatorilor de a tranzita orasul. In ceea ce priveste Taxa de mediu, aproximativ 6.000 de contribuabili achita 500 de lei pe an pentru ca desfasoara activitati care au impact asupra mediului inconjurator.

In ceea ce priveste scutirile de impozite, nici aici nu se modifica nimic. Potrivit hotararii aprobate saptamana aceasta de consilierii locali, in 2015 vor fi acordate aceleasi scutiri de taxe ca si pana acum.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...