Cresc apele in Timis! Unde au fost depasite cotele de aparare? Au fost pregatiti 1300 de saci cu nisip

TIMISOARA. Apele continua sa se umfle in Banat, iar pe mai multe rauri au fost depasite cotele de aparare.

Specialistii de la Administratia Bazinala de Apa Banat anunta ca in aceasta dimineata erau inregistrate depasiri ale cotelor de aparare in:

– bazinul Timisului, pe raul Timis si afluentii sai  Fenes, Golet, Poganis, Tau, la statia hidrologica Lugoj cu 16 cm, la Golet cu 8 cm, Soceni 60 cm si Turnu Ruieni 5 cm.

– bazinul Bistra, pe raul Bistra si afluentul sau Rusca, la Voislova Bucovei 100 cm, Obreja 15 cm

– bazinul Barzava, pe raul Barzava, la Gataia 25 cm

– bazinul Caras, pe raul Caras, la Carasova 1 cm

– bazinul Moravita, pe raul Moravita, la Moravita 31 cm

– bazinul Bega Veche, pe raul Bega Veche, la Pischia 4 cm;

Specialistii ABA Banat monitorizează in permanentă debitele si nivelurile cursurilor de apa, iar formatiile de lucru, cat si formatia de interventie, sunt pregatite sa intervină an cazul in care situatia o impune.

Grupa operativa din cadrul ISU Timis a executat o recunoastere pe cursul raului Barzava – sector aval Gataia – Denta noaptea trecuta.

S-a activat permanenta la primariile vizate de atentionarea hidrologica, membrii serviciilor voluntare fiind pregatiti sa intervina in caz de nevoie.
Pompierii militari impreuna cu voluntarii au pregatit peste 1300 de saci cu nisip in vederea consolidarii digurilor.

Din cadrul ISU sunt dislocate in zona posibil a fi afectata, doua autospeciale de prima interventie si comanda, 6 motopompe, doua baloane de iluminat, 1 ofiter si 16 subofiteri.

Pe timpul zilei cetatenii au fost alarmati prin intermediul sirenelor amplasate in localitatile aflate pe cursul raului Barzava si informati despre situatia ce ar putea sa apara ca urmare a cresterii debitelor.
Au fost pregatite spatii care pot primi peste 400 de persoane in cazul in care situatia o impune.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...