Noutati :

Credit pentru reabilitarea blocurilor si pentru repararea balcoanelor. Guvernul garanteaza! Vezi cum s-a modificat legislatia!

24 august, 2011 - 09:17 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Guvernul a modificat normele metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta 69/2010 privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit. Astfel, lucrarile de reabilitare termica eligibile pentru contractarea creditelor cu garantie guvernamentala si dobanda subventionata se completeaza si cu lucrari de reparare/inchidere a balcoanelor.

O alta modificare se refera la facilitatea accesului la creditare a beneficiarilor de credite bancare cu garantie guvernamentala: asociatiile de proprietari devin eligibile daca nu inregistreaza mai mult de doua rate scadente si neachitate la plata facturilor la utilitati.

De asemenea, actul normativ vizeaza explicitarea modalitatii de incheiere a contraventiilor de fidejusiune, in cadrul institutiilor bancare, de catre proprietarii cladirilor de locuit unifamiliale la contractarea creditului pentru realizarea lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor de locuinte.

Conventia de fidejusiune este acea conventie incheiata in cadrul institutiilor bancare prin care proprietarul/coproprietarul unei locuinte dintr-o cladire tip bloc de locuinte/locuinta unifamiliala se obliga fata de Ministerul Finantelor Publice sa plateasca el insusi obligatia pe care asociatia de proprietari/ coproprietarul nu o indeplineste la scadenta, proportional cu cota-parte indiviza pe care o detine din proprietatea comuna, respectiv pentru valoarea partiala/totala de executare a garantiei in cazul coproprietarilor cladirilor tip locuinte unifamiliale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Hotarati-va e contraventie sau conventie de fidejusiune ­čÖé Atidat copy/paste din capitalul_ro si ati lansat panica ca de obicei jurnalistic. Cum voi fi eu obligat sa inchei contraventia de fidejusiune bancara daca sunt impotriva „reabilitarii” fatadei blocului? Lasati-va de jurnalism…