Noutati :

Credeati ca a venit primavara? Ce intorsatura ia vremea in Banat?

9 martie, 2015 - 03:11 PM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: UTILE
1

Vreme schimbatoare in Banat. Asta anunta meteorologii pentru zilele urmatoare. In intervalul 9-22 martie, Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a temperaturilor si a cantitatii de precipitatii care se vor inregistra in zilele urmatoare in tara.

In vestul tarii, in primele trei zile, vremea se va incalzi, iar media regionala a maximelor termice va creste de la 10 la 12 grade, iar cea a minimelor, de la -2 la 2 grade.

Intre 12 si 15 martie, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 6…8 grade, ziua, si -2…0 grade, noaptea, se vor situa sub cele normale pentru a doua decada a lunii martie. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi diurne si nocturne in usoara crestere, apropiate de mediile climatologic specifice acestei perioade din an.

Precipitatiile vor fi slabe cantitativ in intervalul 11 – 14 martie in Banat. Vor fi ploi, dar trecator se pot semnala si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare in timpul noptilor. Pe parcursul celei de-a doua saptamani vor fi intervale cu ploi slabe, pe spatii restranse.

Iata cum va fi vremea si in celelalte regiuni!

CRISANA

In intervalul 9-11 martie, temperaturile maxime de 11…13 grade vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit, iar media celor minime, initial negativa, va ajunge sa depaseasca cu putin pragul inghetului. Incepand din data de 12 martie si pana la sfarsitul primei saptamani, temperaturile vor scadea pana la 7…9 grade pe timp de zi, iar pe timp de noapte vor fi de -3…-1 grad. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere usoara.

Probabilitatea pentru precipitatii slabe cantitativ va fi ridicata in intervalele 11 – 15 martie, 17 martie si 19-22 martie.

TRANSILVANIA

Primele zile ale intervalului de referinta vor fi caracterizate de temperaturi diurne usor mai ridicate decat in mod normal, maximele fiind, in medie regionala, de 9…11 grade, in timp ce media minimelor, desi in crestere, se va mentine negativa, intre -5 si -2 grade. Incepand din 12 martie si pana la sfarsitul primei saptamani, temperaturile vor fi cuprinse intre 5…7 grade, iar cele ale minimelor intre -4…-3 grade. Intre 16 si 22 martie, valorilor termice maxime pe timp de zi vor ajunge la 8 grade, iar temperaturile nocturne vor ajunge si la -3 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii slabe, mixte, va fi mai ridicata in intervalele 12-15 martie si 17-18 martie.

MARAMURES

Primele trei zile ale acestei saptamani vor inregistra temperaturi cu maxime in medie de 10…12 grade, insa noptile vor fi reci, media minimelor fiind de -4…-2 grade. In aceasta regiune este posibil sa cada precipitatii in datele de 12, 17, 21 si 22 martie, acestea fiind posibile la nivel local si in cea de-a doua saptamana.

MOLDOVA

In intervalul 9-11 martie, zilele vor fi mai calde decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime de 10…11 grade, in medie regionala, dar noptile vor fi reci, cu o medie a minimelor de -3…-1 grad. In a doua parte a primei saptamani, media maximelor va fi de 4…7 grade, iar cea a minimelor va creste, osciland in jurul pragului de inghet. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in usoara crestere.

DOBROGEA

In prima saptamana, regimul termic diurn se va situa usor sub cel normal pentru aceasta perioada din an, concretizat prin media maximelor de 7…9 grade. Temperaturile minime vor avea medii intre 0 si 3 grade. In intervalul 16 – 22 martie valorile termice vor marca o crestere usoara, mediile diurne vor ajunge la 10…11 grade.

Probabilitatea pentru ploi pe spatii extinse, slabe si moderate cantitativ, va fi mai mare in intervalul 11 – 15 martie.

MUNTENIA

In intervalul 9-11 martie, zilele vor fi usor mai calde decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime de 9…11 grade, in medie regionala, dar noptile vor fi reci, cu o medie a minimelor de -2…0 grade. In a doua parte a primei saptamani, media maximelor va fi de 7…9 grade, iar cea a minimelor va creste, osciland in jurul pragului de inghet. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in usoara crestere.

Probabilitatea pentru ploi in general slabe cantitativ va fi mai ridicata in intervalele 12 – 15 martie si pe 17 martie, dar local si trecator sunt posibile ploi slabe si in cea de-a doua saptamana.

OLTENIA

In prima saptamana, regimul termic diurn va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada din an, concretizat prin maxime de 7…10 grade, in medie regionala, si minime intre -2 si 2 grade. In intervalul 16 – 22 martie, mediile diurne vor ajunge in jurul a 11 grade, in timp ce minimele nocturne vor continua sa oscileze in jurul pragului de inghet.

Probabilitatea pentru ploi in general slabe cantitativ va fi mai ridicata in intervalele 12 – 15 martie si 16-17 martie, dar pe arii restranse vor fi ploi slabe si in cea de-a doua saptamana.

Sursa: MediafaxInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce intorsatura ia vremea in Banat?
    Nici una anormala; evolutia vremii este una absolut normala pentru martie si apoi aprilie.
    Mai bine ati adauga faptul ca iarna aceasta, cu toate „vijeliile prognozate” (nu stiu de cine dar ele au fost intens mediatizate), temperatura medie a fost cu cca 2 grade C peste temperatura medie multianuala aferenta perioadei.