Noutati :

Crearea universitatilor regionale, tema discutiei lui Traian Basescu cu conducerea Universitatii de Vest din Timisoara

11 mai, 2014 - 03:21 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Presedintele Traian Basescu a mers duminica si la Universitatea de Vest Timisoara, unde s-a intalnit cu rectorul Marilen Pirtea si cu ceilalti membri din conducerea scolii superioare banatene.

A fost o discutie legata de sistemul de invatamant romanesc, despre Legea Educatiei, Bacalaureat, acordul dintre cifra de scolarizare si piata muncii… Nu a existat nicio discutie pe teme politice, s-a vorbit exclusiv pe tema educatiei. Ni s-a spus ca la nivelul prezidential, guvernamental, la toate nivelurile se stiu foarte bine problemele invatamantului superior, iar fapul ca noi le tot readucem pe tapet, inseamna doar o reamintire a lor, sunt lucruri care se stiu, insa bugetul Romaniei nu permite, deocamdata, majorari ale fondurilor alocate invatamantului superior. Insa se mai pot cauta solutii, de regandire, de concentrare a resurselor, pe tipuri de universitati…”, a declarat rectorul UVT Marilen Pirtea, la iesirea de la intalnirea cu presedintele Traian Basescu.

Intrebat despre posibilitatea crearii consortiului universitar de la Timisoara, care sa cuprinda toate cele 4 scoli superioare de stat, Marilen Pirtea a explicat ca acesta e inca un obiectiv indepartat.

Despre fuziune nu am vorbit, dar de posibilitatea crearii unor universitati regionale, care sa poata organiza cicluri de licenta, masterat si doctorat, da. Am reiterat disponibilitatea Universitatii de Vest de a se crea o singura universitate in Timisoara, de a ne pune la masa discutiilor, insa e un obiectiv pe termen lung, ce nu poate fi pus in practica pe termen scurt sau mediu. In ceea ce priveste insa consortiul, acesta exista deja intre universitati pe parte de cercetare, dar ca fuziune, din punctul de vedere al Legii Educatiei, se refera la o singura universitate in Timisoara sau la universitati regionale, fie in Timisoara, fie nu, pe o anumita zona care sa acopere organizarea tuturor celor 3 tipuri de invatamant superior„, a mai spus Marilen Pirtea.

La iesirea de la intalnirea cu conducerea Universitatii de Vest, presedintele Traian Basescu a refuzat sa faca vreo declaratie presei.

Video-ul nu poate fi incarcat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...