Noutati :

Cranii, nori, tornade. Opere uriase isi vor face loc pe strada in Timisoara. Surpriza Instalart/Sculptura/000

12 septembrie, 2017 - 12:19 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Se lanseaza Instalart/ Sculptura/ 000. Inspired by Constructim, un eveniment gandit in contextul Timisoara Capitala Culturala Europeana in anul 2021.

CITESTE SI: Cele mai asteptate zboruri pe Aeroportul Timisoara. Dupa o vara plina de calatorii, se anunta o toamna spectacol 

Proiectul prezinta instalatii si sculpturi de mari dimensiuni, destinate mediului urban, propuse de artistul vizual Marius Leonte si de tinerii sai invitati – doctoranzi, masteranzi, absolventi ai Facultatii de Arte si Design a Universitatii de Vest din Timisoara, si chiar studenti: Eugeniu Tibuleac, Catalin Batranu, Ilien Duta, Baraka (Mihai Toth, Paul Feier, David Iancu).

Lansarea are loc joi, 14 septembrie, de la orele 19.00, la Casa Artelor.

Fiecare lucrare invita la introspectie. Un nor gigantic intr-o cusca pune in discutie sistemul. Copacii – tornada atrag atentia asupra consumerismului si propun reciclarea alternativa. Sunt cinci, si mai inalti decat un stat de om. Unul din artisti sondeaza in propria trecere in nefiinta, si isi prezinta… inmormantarea, alaturi de o alta lucrare care insumeaza aproximativ 1.000 de cranii. Cine a invins frica de moarte, a invins viata. Un altul e gata sa-si bea sangele, intr-un demers atipic de autocunoastere.

Timp de 14 zile, sculpturile si instalatiile artistilor, cu sprijinul sponsorului si al partenerilor, vor putea fi admirate in spatiul de la Casa Artelor – Galeria Pygmalion, Galeria Subterana, dar si de-a lungul strazii Episcop Augustin Pacha.

Alaturi de Marius Leonte expun in cadrul Instalart/ Sculptura/ 000. Inspired by Constructim sapte emergenti timisoreni, absolventi exceptionali, astfel:

Marius Leonte “Doi”/ otel sudat/14m x 2m x 3,5m (h)
Catalin Batranu “Control” / fibra de sticla / 1m x 5m x 1m (h)
Eugeniu tibuleac “Control” / fibra de sticla si otel sudat / 3m x 3m x 3m (h)
Ilie Duta “Copacii TORNADa”/ plastic si otel sudat / 4m x 15m x 3,5m (h)
Baraka “…..”/ fibra de sticla / lemn / material textil / monitor video (4m x 3m x 1,5m)
Baraka “…..” / fibra de sticla / lemn / material textil / monitor video (4m x 3m x 1,5m)
Baraka “…..”/ fibra de sticla / lemn / material textil /monitor video (4m x 3m x 1,5m)

Proiectul Instalart/ Sculptura/ 000 este gandit de Marius Leonte ca un exercitiu invaziv al artei contemporane in spatiul public. ”Este un anunt/ enunt ca arta exista, ca oamenii au nevoie de ea si ca artistii sunt pregatiti sa raspunda acestei nevoi”, arata Leonte.

Expozitia este produsul unui workshop ce s-a desfasurat, intre 25 august si 10 septembrie, in curtea Facultatii de Arte si Design a Universitatii de Vest din Timisoara, in cadrul caruia artistii au propus un obiect, o instalatie, un concept, care ar putea sa completeze patrimoniul cultural al unei comunitati.

Proiectul este sustinut de Constructim S.A., sponsor principal, o companie timisoreana care s-a evidentiat de-a lungul timpului prin sutinerea industriilor creative, implicandu-se in nenumarate proiecte de design, arhitectura si arta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...