Noutati :

Cranii, nori, tornade. Instalatii si sculpturi, intr-un eveniment iesit din tipare la Timisoara

30 august, 2017 - 04:07 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
1

TIMISOARA. Un eveniment spectaculos in cadrul caruia timisorenii vor descoperi sculpturi si instalatii uriase se va desfasura la Timisoara.

CITESTE SI: 4 benzi, 6 sensuri giratorii, piste pentru biciclete si iluminat public pe unul dintre cele mai circulate drumuri, la iesire din Timisoara 

Este vorba de un nou demers artistic, gandit in contextul ‘Timisoara Capitala Culturala Europeana’, lansat de Asociatia Instalart.

Proiectul prezinta instalatii si sculpturi de mari dimensiuni, care isi vor gasi locul in galeria Pygmalion/Casa Artelor si de-a lungul strazii Episcop Augustin Pacha, lucrari propuse de artistul vizual Marius Leonte si tinerii sai invitati, doctoranzi, masteranzi, absolventi ai Facultatii de Arte si Design a Universitatii de Vest, si chiar studenti: Eugeniu Tibuleac, Catalin Batranu, Ilie Duta, Barracka (Mihai Toth, Paul Feier, David Iancu).

Vernisajul va avea loc joi, 14 septembrie, iar lucrarile vor putea fi admirate pana pe 28 septembrie.

Proiectul Instalart/Sculptura/000 este gandit de Marius Leonte ca un exercitiu invaziv al artei contemporane in spatiul public. Este un anunt/enunt ca arta exista, ca oamenii au nevoie de ea si ca artistii sunt pregatiti sa raspunda acestei nevoi. Expozitia este produsul unui workshop ce se desfasoara in curtea Universitatii de Vest din Timisoara, intre 25 august si 10 septembrie, in cadrul caruia artistii propun un obiect, o instalatie, un concept, care ar putea sa completeze patrimoniul cultural al unei comunitati.

Marius Leonte, artist vizual bucurestean, este cel care a initiat proiectul ARTuborg Bucuresti (2001), Constanta (2002) si Timisoara (2003). Sculpturile sale se afla in colectii private din tara si strainatate, in colectia Muzeului National de Arta Contemporana din Bucuresti, dar si in spatiul public in Constanta, Bucuresti, Pitesti, Moinesti sau Timisoara. Pe langa sculptura in spatiul public, artistul este activ in plan national (Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara), prin proiectele culturale pe care le initiaza alaturi de Instalart.

Proiectul este sustinut de Constructim S.A., sponsor principal, o companie timisoreana care s-a evidentiat de-a lungul timpului prin sutinerea industriilor creative, implicandu-se in nenumarate proiecte de design, arhitectura si arta.

Desfasurarea proiectului poate fi urmarita pe pagina de Facebook InstalArt.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. toti dezaxatii is promovati acum. distrugerea societatii occidentale inca nu e completa.