Crampeie de istorie din perioada otomana ies la lumina in curtea Muzeului Banatului

TIMISOARA. Sapaturile de primavara din curtea Palatului Huniade scot la iveala pretioase vestigii din perioada in care Timisoara a fost sub dominatie otomana. Sageti, monede, piloni de porti si multe alte obiecte importante au fost gasite zilele acestea de arheologi.

Este vorba de  3 piloni care reprezinta incadramente de la o intrare impozanta, un fragment sculptural, un fragment de bratara de sticla din perioada otomana, o moneda datata 1566, cateva varfuri de sageti de arbaleta si, cel mai important, un lot de sageti care au fost asezate intr-o lada de lemn si care au arse partial in urma unui incendiu si s-au prabusit intre ziduri.

Sapaturile arheologice de la Muzeul Banatului din Timisoara, reluate in aceasta primvara, se fac in partea de nord-vest a curtii. Sunt executate de studenti si masteranzi de la Universitatea de Vest, de la Facultatea de Istorie.

„Muzeul este in plina mutare, activitatea administrativa si sectiile de specialitate se muta acum la Bastion,  la etaj si la mansarda. In urmatoarele luni vom incepe activitatea cu conferinte si dezbateri la Bastion”, a precizat Dan Leopold Ciubotariu, directorul Muzeului  Banatului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.