Noutati :

Cozi la frontiera de vest, romanii se intorc la munca in strainatate, dupa vacanta petrecuta acasa! Ce masuri s-au luat la granita?

27 august, 2016 - 12:43 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMISOARA. Finele lunii august inseamna si incheierea perioadei de vacanta, petrecuta in Romania, atat de cetatenii romani, care lucreaza in strainatate, cat si de strainii, veniti sa viziteze tara noastra, fapt ce determina o crestere a traficului de calatori la frontierele Romaniei.

In aceasta perioada cel mai solicitat punct de trecere a frontierei este Cenad, la granita cu Ungaria, dar sunt multi si cei care se indreapta spre Portile de Fier.

Pe frontiera de sud-vest sunt operationale 9 puncte de trecere a frontierei, din care 6 sunt deschise cu un program permanent 24h/24 si anume Cenad, Jimbolia, Moravita, Naidas, Portile de Fier I, Portile de Fier II si trei puncte cu program de zi, orele 08.00/20.00 (Lunga, Foeni si Valcani), informeaza Inspectoratul Teritorial al Politieid e Frontiera Timisoara. Acesta a dispus masuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor pana la capacitatea permisa de infrastructura fiecarui punct.

De asemenea, este folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, in limita configuratiei acestora si in cele mai tranzitate, in functie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau iesire in/din tara, precum si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, tinand cont ca in aceasta perioada sunt efectuate verificari sistematice asupra tuturor persoanelor care tranziteaza frontiera

In acelasi timp, au fost dispuse masurile necesare pentru o supraveghere sporita a frontierei de stat, in vederea prevenirii si combaterii migratiei ilegale in zona de competenta, in baza planului comun de mentinere, asigurare a ordinii publice si cresterii gradului de siguranta a cetateanului, aprobat de ministrul Petre Toba. Astfel, in aceasta perioada, au fost intarite masurile de supraveghere a frontierei cu Serbia si Ungaria, politistii de frontiera actionand in comun cu politisti si jandarmi. De asemenea, echipajele de la sol primesc sprijinul elicopterelor Inspectoratului General de Aviatie, care executa misiuni de supraveghere aeriana la frontiera, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.

In perioada sezonului estival (01.06-15.08.2016), frontiera de sud-vest a Romaniei fost tranzitata de aproximativ 1.222.000 milioane de persoane, din care 606.000 pe sensul de iesire din tara si 616.000  pe sensul de intrare in tara.
Cel mai tranzitat a fost Cenadul, cu un trafic de peste 340.000 de persoane, urmat de Portile de Fier I, cu peste 338.000 de persoane.

Politistii de frontiera recomanda folosirea aplicatiei informatice privind timpii de asteptare la trecerea frontierei, pe care o gasiti pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Aceasta aplicatie on-line prezinta o medie a timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afisate pot suferi modificari in functie de dinamica traficului in punctul de trecere respectiv, la un moment dat.
De asemenea, aplicatia foloseste modulul de navigatie furnizat de Google Maps si accesand tab-ul „navigare” se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere al frontierei. Timpii de asteptare sunt actualizati in timp real, fapt ce ajuta utilizatorul sa-si reconfigureze traseul catre un punct de frontiera ce inregistreaza valori de trafic scazute.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...