Opinia Timisoarei

Cozi ca pe vremea lui Ceausescu la benzinarii in Timisoara, de groaza scumpirilor. In unele locuri randurile de masini au ocupat o banda de circulatie. Video

TIMISOARA. Scene incredibile la Timisoara, miercuri dupa-amiaza si seara. Speriati de scumpirile la combustibili care nu se mai opresc de la zi la zi si de zvonurile de pe retelele de socializare, soferii au facut cozi la benzinarii. Acestea numara in unele cazuri chiar si 100 de masini.

In vecinatatea statiilor de carburanti, traficul a fost dat peste cap ori chiar paralizat.

CITESTE SI: Segmentul de sosea aproape gata ce completeaza Centura Mica din jurul Timisoarei. Mai trebuie modernizat doar un pod. Video cu traseul

Asa ceva n-am vazut de pe vremea lui Ceausescu. Doar atunci stateam ca nebunii sa ne primim ratia de benzina. Acum oamenii sunt speriati ca maine se face 10-11 lei litrul. Pe net am vazut 9.99 la Mosnita‘, a spus pentru opiniatimisoarei.ro un conducator auto aflat la coada in Sag.

Pai acum e aproape 8 lei litrul, am vazut in alte parti prin tara si cu 11 lei motorina. Am zis sa imi fac macar plinul, ca poate intr-o saptamana – doua se linisteste treaba. Pe Torontalului e blocat si pe o parte la Aral si pe ailalta la Petrom‘, a adaugat pentru opiniatimisoarei.ro un alt sofer aflat in coada pe Calea Aradului.

Cat sa si cumperi? Pentru o saptamana – doua? La un moment dat tot trebuie sa se opreasca nebunia asta. Am mai trecut prin criza in 2008, tot asa o luase barilul de petrol razna, apoi s-a oprit. Poate opreste si Putin razboiul si se linistesc treburile‘, crede un alt conducator auto.

In Sag, la orele 18.00, coada de masini, care numara cateva zeci de vehicule, a ocupat prima banda de circulatie de pe soseaua europeana catre Moravita.

Statiile de combustibili afiseaza preturi intre 7,48 si 8,60 sau chiar 9 lei pe litru, fie la benzina, fie la motorina, la Timisoara si in comunele periurbane.

UPDATE: In jurul orelor 19.00, DN59, Timisoara- Moravita, la intrare in localitatea Sag, a fost blocat de cozile de masini, pe ambele benzi de mers inspre Moravita. Multi soferi s-au asezat la rand la benzinarie pentru a alimenta si au dat traficul peste cap.

UPDATE: In jurul orelor 19.30, traficul era dat peste cap pe mai multe strazi din Timisoara pe care sunt statii de combustibil.

Foto: Daniel Focsan

UPDATE: In cursul serii, benzinariile s-au aglomerat si mai mult, in ciuda apelurilor facute de autoritati ca oamenii sa nu stea la cozi.

Mai mult, a fost data peste cap si circulatia mijloacelor de transport in comun in mai multe zone din Timisoara. Astfel, tramvaiele, autobuzele si troleibuzele au inregistrat intarzieri mari in statii.

FOTO: Info Trafic Jud Timis

UPDATE: Autoritatile anunta controale drastice la benzinariile care au marit nejustificat preturile

CITESTE SI: Controale la benzinariile care cresc nejustificat preturile. Premierul Nicolae Ciuca vrea verificari drastice, ministrul Energiei: Fac apel la romani sa nu mai stea la coada

CITESTE SI: Apel al Guvernului catre romani: Nu mai stati la cozi in benzinarii, avem stocuri de combustibil

Nu dați curs psihozei care a dus la formarea de cozi la benzinării.
Prețul barilului de petrol e în scădere pe plan mondial de la 125$ la 108$, nu este vorba de vreo scumpire a produselor, iar o simplă speculă la frontiera cu Ungaria nu poate schimba acest curs.
Acciza nu s-a modificat, mai ales nu a crescut, ea este stabilită în ultima zi din anul precedent.
Așa că nu e momentul să ne panicăm. De mâine vor fi făcute analize și controale la benzinăriile care au săltat nejustificat prețurile”, a transmis subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu pe pagina sa de Facebook.
UPDATE: Benzinariile incep sa dea inapoi, dupa ce Guvernul a anuntat controale drastice. Au scazut la loc preturile dupa nebunia de miercuri de la Timisoara
CITESTE SI: Locul in care puteti consulta preturile la benzina si motorina de la toate benzinariile din Timisoara si din tara
Exit mobile version