Controale la benzinariile care cresc nejustificat preturile. Premierul Nicolae Ciuca vrea verificari drastice, ministrul Energiei: Fac apel la romani sa nu mai stea la coada

Premierul Nicolae Ciuca a dispus inceperea de controale ample la benzinarii, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului.  „Guvernul Romaniei nu va permite niciun derapaj, nicio tentativa de specula„, a precizat Dan Carbunaru.

CITESTE SI: Cozi ca pe vremea lui Ceausescu la benzinarii in Timisoara, de groaza scumpirilor. In unele locuri randurile de masini au ocupat o banda de circulatie. Video

CITESTE SI: Apel al Guvernului catre romani: Nu mai stati la cozi in benzinarii, avem stocuri de combustibil

El a mai spus ca nu exista niciun motiv sa creasca preturile, dar „sunt motive ca de maine Guvernul sa treaca la controale acolo unde au sarit preturile

O noua reactie a venit si de la Virgil Popescu, ministrul Energiei: ”Panica s-a creat pe fondul unor preturi de la granita romano-ungara. Am vazut acel pret de 11 lei/litru de benzina nejustificat, iar in acest sens romanii trebuie sa stie ca in tara vecina, in Ungaria, s-a pus un plafon pe pretul benzinei si motorinei, iar produsul a disparut de pe piata vecina. Benzinariile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop si astfel aceasta situatie a inceput sa influenteze pretul la frontiera noastra, dar in benzinarii independente. Deci la granita este o exceptie si nu vorbim de lipsa de benzina si motorina. De aceea fac apel la romani sa nu stea la coada la benzinarii pentru ca avem combustibilul necesar si nu la pretul dat ca exemplu”, a transmis Popescu.

Cozi de masini s-au format in Timisoara si in comunele invecinate, iar drumurile au fost blocate, deoarece soferii sunt speriati de scumpirea carburantilor.

Nu dați curs psihozei care a dus la formarea de cozi la benzinării.
Prețul barilului de petrol e în scădere pe plan mondial de la 125$ la 108$, nu este vorba de vreo scumpire a produselor, iar o simplă speculă la frontiera cu Ungaria nu poate schimba acest curs.
Acciza nu s-a modificat, mai ales nu a crescut, ea este stabilită în ultima zi din anul precedent.
Așa că nu e momentul să ne panicăm. De mâine vor fi făcute analize și controale la benzinăriile care au săltat nejustificat prețurile”, a transmis subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu pe pagina sa de Facebook.
UPDATE: Benzinariile incep sa dea inapoi, dupa ce Guvernul a anuntat controale drastice. Au scazut la loc preturile dupa nebunia de miercuri de la Timisoara
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De miine face control guvernul la benzinarii si pretul va fi de 3 lei pe litru.