Noutati :

Cosuri de gunoi inteligente, cu compactoare si alimentate prin panouri solare, vor fi montate in mai multe zone din Timisoara pentru 1 an

5 aprilie, 2022 - 02:47 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. 10 cosuri de gunoi ‘inteligente’ vor fi amplasate in mai multe zone din Timisoara, odata cu incheierea unui parteneriat intre Primaria Timisoara si firma Greenpoint Management SA.

CITESTE SI: Pasajul Solventul trebuie sa fie gata in ianuarie 2024. De la Craciun si pana acum s-a facut o parte din organizarea de santier. Video

Practic, odata ce Consiliul Local Timisoara isi va da acordul pentru parafarea intelegerii, timp de un an, in cateva piete si in vecinatatea unor scoli din oras vor fi amplasate cosuri de tip „Big Belly” Smart City, cele mai inovatoare sisteme inteligente de colectare selectiva a deseurilor.

Cele 10 tomberoane (cu doua compartimente), prevazute cu compactoare si alimentare prin panouri solare, vor fi amplasate in urmatoarele locatii:

– Piata Victoriei,
– Piata Libertatii,
– Piata Unirii,
– Piata Noua,
– Platou Dâmbovita,
– Profi Calea sagului,
– Colegiul Tehnic E.Ungureanu,
– Colegiul National Banatean,
– Liceul Teoretic G. Moisil,
– Casa Casatoriilor.

In cadrul acordului, primaria si compania care pune la dispozitie temporar tomberoanele urmeaza sa deruleze si campanii de constientizare, pentru a-i determina pe oameni sa colecteze selectiv deseurile.

Aceste campanii se desfasoara in concordanta cu legislatia nationala si in acord cu politicile europene in domeniu, care stabilesc masurile necesare protejarii mediului si a sanatatii populatiei, prin prevenirea sau reducerea efectelor negative ale generarii si gestionarii deseurilor de ambalaje, asezând prevenirea si reciclarea la rang de principii prioritare in cadrul legislatiei si a politicii de prevenire a generarii si de gestionare a deseurilor„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Sursa foto: PhillyMagInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. În fosta policlinica de pediatrie stomatologica, între MUZEUL Huniade și Primărie, acolo unde se tratau (în vechiul regim mult hulit) , în mod complet GRATUIT copiii din Timișoara și județ, ghici cine s-a instalat după revoluție, ca niște adevărați boieri ce sunt?! Casa de Sănătate Timiș!! Adică hoții din virful sistemului medical…

  2. Vad ca se persista pe actiuni de imagine care nu au niciun impact asupra mediului dar costa.

  3. Si de ce temporare maica?In anglia sunt cate 4 containere mari si late SUBTERANE in care poti arunca selectiv printr-o trapa tot ce te doare fara a face mizerie ,etc.Si cand sunt pline vin baietii cu o telecomanda si ce sa vezi?Se ridica tomberoanele din lacas la nivelul suprateran,sunt golite si apoi se coboara din nou.Iar locul arata bec si civilizat.Bineinteles si meltenii nostri ar trebui sa fie educati ca sa poata utiliza asa ceva in mod civilizat.Dar noi suntem la sute de ani distanta fata de vestici…nu ca n-au si ei uscaturile lor..Dar totusi…Parca vad ca le vor vandaliza daca nu chiar ciordi ,mai ales daca sunt din metal.:)))

  4. Containere de gunoi mai inteligente decât Lascău!!🤣🤣🤣

  5. de banii aia mai bine ar aduna gunoaiele. cand te apropii de timisoara, vezi mormane de gunoaie. chiar acolo unde se lauda ei ca vor sa faca pasajul, e unu.