Noutati :

Cosmonautul roman Dumitru Prunariu este Cetatean de Onoare al judetului Timis!

28 mai, 2015 - 01:23 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Consilierii judeteni din Timis au votat in unanimitate ca Dumitru Dorin Prunariu, singurul roman care a ajuns in cosmos, sa fie desemnat Cetatean de Onoare al judetului Timis.

Decernarea titlului va avea loc intr-o sedinta ulterioara a Consiliului Judetean, cand va fi prezent si Dumitru Prunariu.

Decernarea titlului se va face la o data care va fi stabilita ulterior si cand va fi prezent si Dumitru Prunariu. Poate ne va spune despre viata aeronautica pe care a trait-o in cosmos”, a spus presedintele CJ, titu Bojin.

Recent, Dumitru Prunariu a anuntat ca isi va dona casa pe care o detine in judetul Timis pentru a fi transformata in casa memoriala si pentru a fi inclusa in circuitul turistic.

Dumitru Dorin Prunariu (n. 27 septembrie 1952, Brașov) este primul cosmonaut roman. La 14 mai 1981 a devenit primul si singurul roman care a zburat vreodata in spatiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spatial „Intercosmos” si a petrecut in spatiu 7 zile, 20 de ore si 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic. A fost pe rand ofiter inginer in cadrul Comandamentului Aviatiei Militare, sef al Aviatiei civile romane, preaedinte al Agentiei Spatiale Romane, ambasador al Romaniei in Federatia Rusa, presedintele Consiliului de ne-militarizare a spatiului cosmic din cadrul ONU. In prezent are gradul de general-maior in rezerva.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...