Noutati :

Cosmarul de la Universitatea Virginia Tech, SUA se repeta. Alte impuscaturi, doua victime!

8 decembrie, 2011 - 09:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Doua persoane au fost ucise la Virginia Tech! Americanii trec iar prin clipe de cosmar la universitatea americana. Un barbat a deschis focul in campusul universitar!

Barbatul inarmat este inca in libertate. Studentii sunt sfatuiti sa ramana in cladiri. Un politist si o alta persoana au fost impuscate mortal. In 2007, Universitatea a fost scena unui masacru: 33 de morti, dintre care unul de origine romana.

Un ofiter de politie a fost impuscat in interiorul sau in apropierea campusului universitatii, potrivit site-ului institutiei. O alta victima a fost raportata in parcare, iar suspectul inca nu a fost prins. Acesta a fost descris drept un barbat alb care poata pantaloni gri si un hanorac cu gluga. O alerta difuzata pe site-ul universitatii avertizeaza ca „toata lumea trebuie sa caute un adapost sau sa stea acolo unde este”, informeaza MEDIAFAX. Cele doua victime au murit.

Ce s-a intamplat in 2007

In trecut, Universitatea Virginia Tech a mai fost tinta unui astfel de atac. Iin 16 aprilie 2007, universitatea a fost scena unui masacru soldat cu 33 de morti. Atunci, un tanar de origine asiatica a deschis focul asupra studentilor si profesorilor din salile de curs, dupa care s-a sinucis.

In atac si-a pierdut viata si profesorul de origine romana Liviu Librescu, care a murit incercand sa-si protejeze studentii. Liviu Librescu, in varsta de 76 de ani, preda mecanica solidelor la Virginia Tech. Nascut in Romania, profesorul supravietuise Holocaustului. El a fost ucis in timp ce incerca sa-l impiedice pe agresorul de la Virginia Tech care a ucis 32 de persoane sa intre in sala de curs. Presedintele Traian Basescu l-a decorat pe Librescu post-mortem cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Mare Cruce pentru intreaga activitate si eroismul in tragicele incidente de la Universitatea din Virginia.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor