Noutati :

Corul avocatilor din Timis, in concert caritabil alaturi de copii, la Domul Catolic din Timisoara

15 decembrie, 2016 - 10:28 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Domul Catolic din Timisoara va rasuna in acorduri de colinde si voci cristaline de copii, marti, 20 decembrie, de la orele 19.00, intr-un concert caritabil.

Alaturi de Corul Avocatilor din Timis va colinda un grup vocal format din copii sprijiniti de Fundatia United Way Romania precum si copii ai avocatilor din Timis, reuniti special pentru promovarea cauzei sociale a evenimentului. Copiii care vor canta alaturi de Corul Avocatilor din Timis vor sa stranga cat mai multe fonduri pentru proiectul ”Invata sa reusesti!” al Fundatiei United Way Romania.

Este o placere deosebita sa lucrez cu copiii din cor. Sunt mereu veseli, oricate greutati duc pe umeri – nu putine si nu usoare din pacate. Sunt talentati, curiosi, mereu dornici de a invata ceva nou si sunt extraordinar de sarguinciosi si de perseverenti. Sunt o reala inspiratie”, a spus avocatul Paul Ciucur, initiatorul Corului Avocatilor din Timis si dirijorul corului de copii.

Ma bucur sa vad ca exista o asemenea preocupare pentru sustinerea programului nostru de pastrare in sistemul de invatamant a peste 70 de tineri din familii defavorizate. Apreciez gestul Corului Avocatilor si sunt convinsa ca timisorenii vor veni sa urmareasca un program artistic de exceptie si sa doneze pentru cauza noastra sociala”, a precizat Ada Gabor, Manager Timisoara Office al Fundatiei United Way Romania.

Atat avocatii cat si tinerele voci din Corul Copiilor au pregatit recitaluri care promit sa devina memorabile, miza fiind una cat se poate de serioasa: e nevoie de fonduri pentru ca zeci de elevi dornici de invatatura sa poata merge la scoala in continuare.

Va descriu un singur caz dintre zecile de cazuri cu care ne confruntam zilnic. De luni pana vineri, Andrei se trezeste la ora 5 dimineata, schimba doua mijloace de transport ca sa ajunga la timp la scoala dintr-un cartier cu locuinte sociale, de la periferia orasului. Cu o mama analfabeta, care nu i-a oferit nici un ajutor in rezolvarea temelor, ba chiar l-a stopat, considerand ca face un efort prea mare, Andrei nu a mers niciodata la scoala cu temele nefacute. Participarea lui la programul de after-school din cadrul proiectului ”invata sa reusesti!” i-a oferit un cadru organizat in care sa isi poata rezolva toate temele, i-a oferit stimulare si apreciere pentru munca lui. Activitatea lui nu se mai incheie odata cu plecarea acasa deoarece a facut o obisnuinta din a solicita diferite carti pentru a le citi in timpul liber. Daca la intrarea in proiect Andrei nu facea parte din categoria copiilor cu rezultate foarte bune, pe parcursul anului scolar a devenit din ce in ce mai implicat si dornic de a rezolva independent sarcinile scolare, astfel ca, din copilul cu rezultate mediocre a devenit scolarul premiant” a mai adaugat Ada Gabor, Manager Timisoara Office a Fundatiei United Way Romania.

Pe langa Fundatia United Way Romania, parteneri ai Concertului Caritabil de Colinde sunt: Episcopia Romano-Catolica Timisoara, Oficiul Diecezan de Muzica Sacra Timisoara, Baroul Timis si Facultatea de Drept Timisoara.

Evenimentul se bucura de participarea unor muzicieni de elita: dirijorul Codruta Niculescu, solistul Cristian Ardelean si organistul Prof. Dr. Walter Kindl.

Intrarea la Concertul Caritabil de Colinde este libera, donatiile se vor putea face direct in timpul concertului sau in contul bancar in lei al Fundatiei United Way Romania (RO65 RZBR 0000 0600 1119 8261, Raiffeisen Bank), partner charity al evenimentului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...