Noutati :

Cornul si laptele dispar din scoli? Din 31 octombrie vine marul. Vezi cati bani „consuma” un elev prin program!

2 august, 2011 - 06:58 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

12,5 milioane de  euro aloca guvernul elevilor pentru ca elevii sa aiba zilnic un mar pe banca. Beneficiari sunt elevii din clasele I-VIII. Programul „mere in scoli” va demara din 31 octombrie.

Comunitatea europeana ajuta elevii romani. Peste doua treimi din cele 12,5 milioane de  euro provin de la UE. Programul „mere in scoli” va fi pus in functiune din 31 octombrie. Scopul  programul consta in incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli in anul scolar viitor.

Statul va cheltui 0,315 lei pentru fiecare elev, pentru o perioada de cel mult 94 de zile de scolarizare, incepand cu 31 octombrie 2011. In total, aproximativ 1,6 milioane de elevi invata in mediul public si privat din unitatile de invatamant romanesti.

Costurile estimate pentru distributia merelor in anul 2011 se ridica la aproape 20 milioane de lei (31 octombrie – 23 decembrie), iar pentru anul viitor (16 ianuarie – 31 martie) la 28,13 milioane de lei.

Iar pentru intregul an scolar, suma ajunge la 52,8 milioane de lei (12,59 milioane de euro). De asemenea, consiliile locale vor implementa masuri adiacente care vizeaza organizarea de vizite la ferme sau statiuni de cercetare pomicola sau legumicola, la zilele recoltei, expozitii, targuri sau alte evenimente si/sau activitati similare. Cel putin asa reiese dintr-un proiect de Hotarare de Guvern postat pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Potrivit proiectului, sumele necesare implementarii masurilor vor fi suportate din bugetele locale ale judetelor, sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv ale comunelor, oraselor si municipiilor din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata si nu vor putea depasi 10% din fondurile alocate acestora pentru acordarea gratuita a merelor.

Consiliile vor putea sa opteze in functie de preferinte si buget pentru masurile adiacente pe care le vor implementa si vor pune in aplicare in mod obligatoriu cel putin una dintre acestea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...