Corneliu Vadim Tudor, acuzat de evaziune si fals in declaratii

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, sustine o conferinta de presa, in Bucuresti, vineri, 11 ianuarie 2007. ANDREEA BALAUREA / MEDIAFAX FOTO

Agentia Nationala de Integritate il acuza pe europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor de evaziune si fals in declaratii. Potrivit Agentiei, Vadim Tudor nu a declarat dividende in valoare totala de 150.000 de lei si nici conturi ce insumeaza 12.000 de euro. De altfel, ANI l-a reclamat pe europarlamentar si la ANAF.

Agentia Nationala de Integritate informeaza, joi, ca a constatat, in urma procedurilor de evaluare, ca exista indicii privind posibila savarsire de catre Corneliu Vadim Tudor a infractiunii de fals in declaratii, precum si elemente privind posibila incalcare de catre acesta a obligatiilor fiscale privind veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuala.

Inspectorii de integritate s-au sesizat din oficiu in 17.11.2010, in urma publicarii de catre revista Kamikaze a unui material de presa care semnala posibila nerespectare de catre Vadim Tudor a prevederilor legale privind completarea si depunerea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese.

Potrivit ANI, Vadim Tudor este asociat unic, din 10.01.2002, in cadrul SC Editura Romania Mare unde a detinut, in perioada 10.01.2002 – 29.07.2003, si functia de administrator. Din 31.03.2004 el este asociat, cu o cota de participare de 95%, la SC Editura Speranta.

In declaratiile de avere din 2006 – 2008, Vadim Tudor a mentionat venituri de 40.985 de lei obtinute din drept de autor de la SC Editura Romania Mare, dar care nu sunt inregistrate in evidentele Administratiei Finantelor Publice. Rereferitor la veniturile realizate in anul fiscal 2008, Corneliu Vadim Tudor nu a mentionat niciun fel de venit in declaratiile de avere completate si depuse in calitate de europarlamentar, la data de 07.07.2009, respectiv, 19.10.2009. De asemenea, el nu a mentionat, in niciuna din declaratiile de avere completate si depuse in perioada 2006 – 2010, veniturile nete obtinute din drepturi de proprietate intelectuala de la Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturi de Autor si SC Clauet 99 SRL, in valoare totala de 36.298 lei, mai sustine ANI.

Totodata, Vadim Tudor nu ar fi mentionat in declaratiile de avere completate si depuse in calitate de europarlamentar, la data de 07.07.2009, respectiv, 19.10.2009, veniturile obtinute din dividende de la SC Editura Speranta, in cuantum de 150.000 lei.

Inspectorii de integritate au constatat ca Vadim Tudor ar putea fi cercetat pentru fals in declaratii, ca urmare a declararii necorespunzatoare a adevarului cu privire la activele financiare si a veniturilor dobandite, conform extraselor bancare si, respectiv, a documentelor justificative existente in evidentele Administratiei Finantelor Publice.

De asemenea, ANI sustine ca sunt elemente privind posibila incalcare de Vadim Tudor a obligatiilor fiscale privind veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuala.

In acest contest, ANI a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu privire la posibila savarsire de catre Vadim Tudor a infractiunii de fals in declaratii, dar si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru stabilirea obligatiilor fiscale referitoare la veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuala de la SC Editura Romania Mare, nedeclarate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.