Noutati :

Cornel Samartinean, liderul PMP Timis, anunta ca rupe protocolul cu PSD si ALDE la conducerea Consiliului Judetean Timis. Ce asteapta

20 aprilie, 2018 - 11:42 AM
Autor: Carla Chiu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Alianta cu PSD si ALDE realizata pentru conducerea Consiliului Judetean Timis va deveni istorie, anunta presedintele PMP Timis, Cornel Samartinean.

Acesta a declarat ca va rupe protocolul de colaborare incheiat inca din 2016, pe care l-a incalcat chiar la inceputul anului cand i-a cerut vicepresedintelui PMP Roxana Iliescu sa voteze impotriva bugetului pe acest an al judetului.

Cornel Samartinean spune ca decizia a fost luata in Consiliul Executiv al filialei.

Au fost discutii aprinse in interiorul Consiliului executiv judetean al Partidului miscarea Populara Timis si sigur ca la un moment dat s-a cerut un vot, si s-a votat cu unanimitate, prin care s-a decis denuntarea protocolului semnat de Roxana Iliescu si PSD in anul 2016, impreuna cu ALDE.  Acest lucru sigur ca presupune ca toate formatiunile politice care au semnat acel protocol sa porneasca de la zero si sa reluam toate negocierile care au fost purtate. Trebuie sa renunte toata lumea la toate functiile obtinute in urma acestui protocol. Un protocol care, sigur, si-a pierdut esenta si care nu a fost respectat niciodata si ma refer la politicile de promovare atat a ideilor, cat si a proiectelor PMP la nivelul administrarii publice judetene a Consiliului Judetean.  Odata cu denuntarea acestui protocol, trebuie sa se revina la forma initiala din 2016 si in urma acestor renegocieri toata structura si toata configuratia politica a judetului trebuie sa se refaca. PSD ar trebui sa renunte la functia de presedinte, ALDE ar trebui sa renunte la functia de vicepresedinte cum si PMP sigur va trebui sa renunte la toate functiile din Consiliul Judetean si va trebui sa decidem cu adevarat ce ne dorim pentru judetul nostru, ce este mai bine sa facem pentru judet. Sigur ca PMP in momentul acesta invita toate formatiunile de dreapta in primul rand sa se ascoieze si sa vina in discutii impreuna cu PMP, PNTCD si PER. Noi avem un protocol cu aceste formatiuni politice, iar acest protocol poate sa fie largit si cu alte formatiuni care pot sa mearga ca un tot unitar la o noua constructie in CJ Timis.
Sigur ca ne dorim ca si, intre ghilimele deocamdata, ‘colegii’ nostri de la UNPR, pentru ca o sa fie colegii nostri cat de curand, sa aiba inteligenta necesara si sa nu intre in discutii pripite cu nimeni deocamdata fara sa gandeasca foarte bine acest aspect.  In aceste noi constructii ii asteptam si pe colegii de la ALDE, care stim cu totii, e un partid de dreapta si poate sa ni se alature la o constructue noua, de dreapta, in judetul Timis”, a spus liderul PMP Timis.

Liderul Miscarii Populare sustine ca un nou protocol ar putea fi iscalit oricand cu PSD, insa doar in conditiile in care Consiliul Judetean Timis ar atrage bani europeni si investitii in judet.

Nu excludem nici o noua constructie cu PSD, dar cu un alt protocol de colaborare care sa tina cont de prioritatile si realitatile cetatenilor din judetul Timis si orice intentii de colaborare trebuie sa mearga pe politici reale, de investitii, de dezvoltare a acestui judet si nu pe o politica preponderent sociala„, a adaugat Samartinean.

Samartinean spune ca, in cursul acestei zile, va aduce hotararea PMP la cunostinta conducerilor PSD si ALDE, precizand ca are acordul Bucurestiului pentru acest demers.

CITESTE SI: Reactia lui Nicolae Robu dupa ruperea protocolului cu PSD si ALDE de catre PMP pentru conducerea Consiliului Judetean Timis

CITESTE SI: Reactia liderului PSD Calin Dobra la ruperea protocolului anuntata de PMP pentru sefia CJTInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...