Coreea de Nord si-a construit o centrala nucleara in timp record

Coreea de Nord si-a construit o centrala nucleara de imbogatire a uraniului in timp record. Potrivit Mediafax, un cercetator american care a vazut centrala s-a declarat uluit de complexitatea sa. Centrala nucleara nu exista in aprilie 2009, cand ultimii inspectori americani si internationali au fost obligati sa paraseasca tara, afirma oficialii americani. Viteza cu care a fost construita sugereaza puternic faptul ca aceasta tara saracita si izolata, care si-a testat primul dispozitiv nuclear in 2006, beneficiaza de ajutor extern si ca ea a incalcat sanctiunile impuse de Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite. O delegatie de experti americani anuntase anterior ca imagini prin satelit atesta construirea unui reactor cu apa usoara la centrala de la Yongbyon. Activitatile de constructie erau vizibile pe locul unde se afla turnul de racire al reactorului nuclear al centralei, care producea plutoniu pentru arsenalul nuclear al tarii si care a fost demolat in 2008, in cadrul unui acord incheiat cu comunitatea internationala. Administratia americana intentioneaza sa foloseasca noile informatii pentru a arata ca Phenianul incalca sanctiunile ONU si continua sa realizeze progrese semnificative in directia dezvoltarii programului sau nuclear.

Coreea de Nord si-a construit o centrala nucleara de imbogatire a uraniului in timp record.

Potrivit Mediafax, un cercetator american care a vazut centrala s-a declarat uluit de complexitatea sa.

Centrala nucleara nu exista in aprilie 2009, cand ultimii inspectori americani si internationali au fost obligati sa paraseasca tara, afirma oficialii americani.

Viteza cu care a fost construita sugereaza puternic faptul ca aceasta tara saracita si izolata, care si-a testat primul dispozitiv nuclear in 2006, beneficiaza de ajutor extern si ca ea a incalcat sanctiunile impuse de Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite.

O delegatie de experti americani anuntase anterior ca imagini prin satelit atesta construirea unui reactor cu apa usoara la centrala de la Yongbyon. Activitatile de constructie erau vizibile pe locul unde se afla turnul de racire al reactorului nuclear al centralei, care producea plutoniu pentru arsenalul nuclear al tarii si care a fost demolat in 2008, in cadrul unui acord incheiat cu comunitatea internationala.

Administratia americana intentioneaza sa foloseasca noile informatii pentru a arata ca Phenianul incalca sanctiunile ONU si continua sa realizeze progrese semnificative in directia dezvoltarii programului sau nuclear.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...