Noutati :

Coplata se amana cu o saptamana, la Timisoara

1 aprilie, 2013 - 05:56 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Cele doua mari spitale din Timisoara, cel Judetean si cel Municipal vor aplica abia incepand de saptamana viitoare cuantumul coplatii, cei care se vor externa in aceasta saptamana nefiind obligati sa plateasca spitalizarea.

Managerul general al Spitalului Clinic Judetean din Timisoara, Cirprian Bogdan, a declarat ca la unitatea pe care o conduce, coplata va fi stabilita abia incepand de saptamana viitoare.

Nu putem sa aplicam incepand de azi (luni- n.r.) coplata deoarece nu avem infrastructura necesara, nu putem taia chitante, nu putem inregistra aceasta plata la contabilitate, trebuie sa facem unele modificari in soft. Abia de luni vom aplica coplata. Miercuri se va intruni Consiliul de Administratie si va stabili cuantumul”, a declarat Ciprian Bogdan.

Aceeasi situatie se regaseste si la Spitalul Municipal, Consiliul de Administratie se va intruni in cursul acestei saptamani pentru a stabili valoarea coplatii.

Zilele acestea se intruneste Consiliul de Administratie si decidm acolo cat se va plati aceasta taxa si cum se va putea plati. Problema este ca nici contractul cadru nu e semnat la Spitalul Municipal, oricum, trebuie sa gandim bine , sa gasim un sistem in care pacientii sa poata plati la externare”, a declarat Rodica Mihaescu, director medical in cadrul Spitalului Municipal Timisoara.

La Spitalul Judetean Timisoara se externeaza, lunar, aproximativ 3.500 de persoane, dintre care circa 1.700 nu sunt urgente, in timp ce la Spitalul Municipal Timisoara sunt aproximativ 3.000 de externari pe luna, dintre care peste o mie sunt urgente.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...