Copilul care a incalzit inimile romanilor la Timisoara, de Ziua Nationala. Video

TIMISOARA. Slava tie, dulce Romanie! Un moment emotionant s-a petrecut la Bastionul Theresia din Timisoara, de 1 Decembrie.

CITESTE SI: Mii de oameni la parada militara de la Timisoara, de Ziua Nationala. Foto si video

Un copil de-o schioapa, imbracat in haine militare, asa cum purtau ostasii romani in Primul Razboi Mondial, care s-a alaturat voluntarilor de la Asociatia pentru Reconstituiri Istorice, a sustinut un scurt recital la trompeta, pe cand colegii lui se pregateau de parada militara de Ziua Nationala.

Opiniatimisoarei.ro vi l-a prezentat pe pagina de Facebook, unde s-a bucurat de aplauze la scena deschisa din partea timisorenilor, si nu numai.

Pe membrii Asociatiei de Reconstituiri Istorice timisorenii ii cunosc bine. Sunt acei voluntari care in fiecare duminica asigura schimbul de garda in Cetatea Timisoarei imbracati in costume din vremea eliberatorului orasului, printul Eugenia de Savoya.
De 1 Decembrie, la parada militara, acestia au purtat echipamentul soldatilor romani din Primul Razboi Mondial si au fost condusi de ‘generalul Virgil Economu’, cel care s-a aflat in fruntea trupelor romanesti care au intrat in Timisoara in 1919.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.