Noutati :

Copilasii abandonati in centrele de plasament din Timis primesc doua case de tip familial nou-noute. CJT le ridica pe bani europeni

14 august, 2019 - 11:29 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. Conditii mai bune pentru copiii din centrle de plasament din Timis. Consiliul Judetean va construi doua case de tip familial in localitatea timiseana Gavojdia. In plus, in localitate va fi infiintat si un centru de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta.

CITESTE SI: Jogging prin obiective turistice din Timis. Sportivii amatori asteptati la probe inedite de alergare in acest final de saptamana. Foto 

Presedintele CJ Timis, Calin Dobra, a semnat contractul de proiectare si executie cu firma contractata, prin licitatie publica, sa execute lucrarea. Banii necesari, 2.5 milioane lei, provin din fonduri europene, cu asigurarea cofinantarii de catre Consiliul Judetean. 120.000 sunt destinati proiectarii, iar executia lucrarii se ridica la peste 2.3 milioane lei. Investitia este necesara pentru mutarea copiilor din centrele de plasament si din centrele de recuperare, cu scopul facilitarii integrarii lor in societate.

Se vor construi doua case de tip familial, pentru 32 de beneficiari, cate 16 pentru fiecare casa. Acestea vor fi identice si vor fi amplasate izolat una fata de cealalta. Interiorul caselor este gandit incat sa deserveasca copii de varste diferite.
Centrul de zi va deservi cei 32 de ocupanti ai caselor si alti 10 membri ai comunitatii, fiind amenajat intr-o cladire existenta. Acesta va fi dotat, printre altele, cu trei cabinete ale personalului de specialitate (asistent social, psiholog, psihopedagog etc.). In momentul in care copiii vor fi mutati in casele de tip familial, Centrul de Plasament Gavojdia va fi inchis.

Investitia de la Gavojdia nu este singulara. Consiliul Judetean va construi case de tip familial, locuinte protejate, centre de recuperare pentru copiii cu dizabilitati si la Lugoj si Periam, toate acestea pe fonduri europene. Valoarea totala a investitiilor ajunge la 20 milioane lei, din care 12 milioane finantare nerambursabila, diferenta fiind asigurata din bugetul Consiliului Judetean Timis.

Acei copii ne au doar pe noi, nu concep sa le intoarcem spatele si sa le refuzam sansa la o viata normala. inchiderea centrelor de plasament si introducerea lor in case de tip familial le va spoi considerabil sansele de dezvoltare personala, de integrare in societate. Mediul in care ei cresc este determinant pentru modul in care vor functiona in mijlocul comunitatii la varsta adulta. Ma bucur sa vad ca intram in linie dreapta cu aceste investitii atat de importante”, spune presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

Suprafata totala construita desfasurata a obiectivului de investitii este de peste 1400 mp, fiecare casa de tip familial avand o suprafata totala de 577 mp. Toate spatiile proiectate vor fi accesibilizate pentru persoanele cu dizabilitati.

Durata de proiectare este de 3 luni, iar executia lucrarii este programata sa dureze cel mult 18 luni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...