Noutati :

Copila gasita spanzurata intr-o padure din vestul tarii! De ce s-a sinucis?

18 iunie, 2015 - 12:27 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

ARAD. Tragedie dupa tragedie in Arad. In nici doua luni 2 copii aflati in sistemul de Protectie a copilului au murit. Primul, un baiat de la o casa de tip familial din Lipova, s-a inecat in Mures pe 24 aprilie 2015. Cadavrul sau a fost gasit pe 7 iunie, in stare avansata de putrefactie. In 11 iunie, o fata de 16 ani, aflata in plasament la o familie din Botfei, a fost data disparuta. Dupa cinci zile, pe 16 iunie, a fost gasita spanzurata intr-o padure de la marginea comunei Beliu.

Inca de la nastere, Gianina a fost data in grija familiei extinse, respectiv a matusii pe linie materna (sora mamei). In anul 2007, familia Balla a solicitat instituirea masurii plasamentului, astfel ca pana in ultima sa zi de viata, Gianina s-a aflat cu masura de protectie speciala la matusa si unchiul sau. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, care are sarcina de a monitoriza cazurile de plasament, a efectuat ultima evaluare a situatiei familiale si de ansamblu a fetei in luna noiembrie 2014.

In timpul evaluarii s-a constatat ca aceasta dispune de conditiile necesare dezvoltarii armonioase, fiind bine ingrijita de catre familia extinsa, respectiv matusa sa materna, copilului respectandu-i-se drepturile pe toate palierele, beneficiind de servicii medicale (era inscrisa la medic de familie), de dreptul la educatie (era eleva in clasa a X-a in cadrul Liceului Beliu, judetul Arad), beneficiind de drepturile banesti, precum si dreptul de a mentine legatura cu mama, facilitandu-se consolidarea relatiilor dintre parti, de altfel mama si familia de plasament fiind rude de grad III„, se arata intr-o informare de presa intocmita de DGASPC Arad, citata de rtv.net.

Nimeni nu-si explica de ce adolescenta si-a pus capat zilelor. Cunoscutii sustin ca era o fata linistita si sociabila, iar colegii de liceu spun ca nu a facut nicio marturisire si niciun gest care sa-i tradeze intentia sinucigasa. Tanara avea un prieten din Beliu, iar una din ipoteze este aceea ca probleme sentimentale i-ar fi putut intuneca judecata si ar fi determinat-o sa se spanzure.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...