Noutati :

Copiii salveaza energia! In Parcul Copiilor din Timisoara s-a desfasurat un concurs de desene pe teme ecologice

15 mai, 2013 - 04:42 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. 120 de elevi din patru scoli timisorene au participat la un proiect regional de educatie si informare referitor la protectia mediului si utilizare resurselor regenerabile de energie, intitulat „Copiii salveaza energia„.

Forfota mare in amfiteatrul din Parcul Copiilor si pe aleile din jurul acestora. Copiii, inarmati cu blocuri de desen, carioci, acuarele, creioane si pensule, au incercat sa arate prin desenele lor cum vad rezolvarea problemei utilizarii pe scara larga a energiei regenerabile.

Masinarii complicate care transforma forta vantului sau a valurilor in energie, casute ecologice dotate cu panouri solare, peisaje frumos colorate – fara pic de poluare, toate acestea au constituit subiectele desenelor create de copii.

„Concursul desfasurat astazi reprezinta finalizarea mai multor actiuni desfasurate in scolile din oras, avand ca tema principala aerul mai curat obtinut prin introducerea unor tehnologii de gererare a energiei din resurse regenerabile: soarele, apa, energia geotermala, forta mareelor, vantul” spune Corina Girbaciu, expert energetic si coordonator al acestui proiect.

Patru unitati de invatamant din Timisoara, si anume Scoala Generala nr.7, Scoala Generala nr.16, Scoala generala nr.19 si Scoala Generala 30 – toate detinatoare a titlului de ECO Scoala – au participat, cu cate o clasa, la concursul organizat cu ocazia Zilei Internationale de Actiune pentru Clima. Elevii care au avut cele mai frumoase idei si le-au transpus cel mai bine in desenele lor au fost rasplatiti cu diplome.

In incheierea concursului de desene, elevii au interpretat scenete inspirate tot din tema folosirii energiilor regenerabile si a reducerii poluarii aerului.

Actiunea a fost organizata de Asociatia pentru Managementul Energiei Timis, in colaborare cu Primaria Municipilului Timisoara.

In 5 iunie, de Ziua Interntionala a Mediului, va avea loc vernisajul unei expozitii de picturi, realizate tot de elevi – de data aceasta in clasa – in holul Facultatii de Chimie.

Proiectul „Copiii salveaza energia” se desfasoara pe parcursul unui an si urmeaza sa se incheie in 15 mai 2014. In cadrul lui va avea loc si un concurs pentru desemnarea celei mai ecologice scoli din oras, din punct de vedere al consumului scazut de energie.

FOTO: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...