Copiii ar putea fi testati antidrog in scoli. In ce conditii se va face

Testarea antidrog in scolile din Romania ar putea fi introdusa incepand cu anul scolar 2023-2024, ca parte dintr-un Plan National de Actiune pentru Siguranta Scolara.

CITESTE SI: Zeci de microbuze scolare electrice si hibride vor fi cumparate de Consiliul Judetean Timis pentru elevii din judet 

Ministrul de Interne Catalin Predoiu a anuntat luni, in urma finalizarii anchetei corpului de control al ministerului, privind accidentul din 2 Mai, analiza posibilitatii testarii antidrog a elevilor de catre personal medical, in scoli, daca scolarii manifesta vizibil comportament caracteristic consumului de droguri. Testarea se va face doar cu acordul parintilor, a precizat Predoiu.

Catalin Predoiu a anuntat si masuri de prevenire a consumului de droguri in scoli, subiect care va fi abordat in cadrul unui Plan National de Actiune pentru siguranta scolara, 2023-2024, plan care exista, scrie ziare.com.

Predoiu a spus ca a stabilit o intalnire cu ministerele Educatiei, Sanatatii, Dezvoltare, Familie, Munca si Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni.

Mecanismul va viza in special lupta impotriva drogurilor, violentei si bulling-ului in scoli. Ca element de noutate, intentionam sa constituim grupuri de actiune la nivelul fiecarei unitati de invatamant, formate din reprezentanti ai Ministerului de Interne, ai unitatii de invatamant, precum si asociatii de parinti si elevi”, a declarat seful de la Interne.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Melci spune:

  Si profesorii anti-alcohol? De cate ori aveam profesori care duhneau..

 2. Elena Ceausescu spune:

  Noa, bine ati ajuns. Asa va trebuie ! Popor imbecil. Sa ajungeti sa va testati copii antidrog in scoli ? Bravo ma !

 3. dorel spune:

  Luati mana de pe copii …!!
  Politia si autoritatile competente sa isi faca treaba NU sa fie COMPLICE sau direct IMPLICATI….
  Drogurile NU trebuie sa existe sau sa ajunga pe piata !!!
  POT si SUNT capabili sa faca treaba asta dar NU se vrea !!! pentru ca e vorba de bani si e foame de bani …, pensile lor speciale nu le ajunge ~ si nici sigure nu mai sunt !!

 4. ghita spune:

  @dorel: de ce, fiica-ta ii dealer? Sa inceapa cu liceul Vidu, ca baga aia ca incecatii pe bancute in complex.