Coordonatorul programului „Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007” vine sa-i invete pe timisoreni cum sa obtina titlul european

TIMISOARA. Ce ofera Timisoara din punct de vedere cultural europenilor care ar putea sa ne dea titlul de Capitala Culturala Europeana? Ce a oferit Sibiul? Vom afla de la Marius Constantin, cel care a condus campania din Sibiu, in 2007.

sursa foto: Banaterra

Marius Constantin le va povesti vineri, 27 mai, incepand de la ora 18, tuturor celor interesati, cum a coordonat programul „Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007” si ce a adus acest titlu orasului european. Totul in cadrul celei de-a patra Conferinta Rotaract, numita „Ce putem invata din experienta Sibiului?”.

Dezbaterea de la Galeria „Jecza % Ross” de pe Calea Martirilor va fi una critica, promit organizatorii, bazata pe viata culturala a Timisoarei anului 2011. Alaturi de Marius Constantin, vor mai analiza sansele si punctele forte ale Timisoarei si Ada Hausvater, director al Teatrului National, Andreea Jager, organizator al Festivalului Plai, dar si Andrei Jecza, curator al galeriei gazda.

Sunt asteptati sa participe atat oficiali ai autoritatilor, cat si reprezentanti ai ONG-urilor, ai partidelor politice, mediului academic si cultural sau organizatii studentesti curioase de candidatura Timisoarei pentru titlul de Capitala Culturala Europeana. Intrarea se face pe baza de invitatie. Timisorenii interesati de rezultate pot reveni pe www.opiniatimisoarei.ro pentru a vedea sfaturile oficialilor din Sibiu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.