Noutati :

Conturile clientilor, amanetate de banca pentru „Prima casa 3”. Vezi ce modificari sunt in programul de anul acesta!

4 februarie, 2011 - 09:44 AM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: ECONOMIC
0

Aproape 30 de familii din Timisoara asteapta, doar la o singura banca din oras, sa primeasca finantare prin noua forma a programului „Prima casa” valabil pentru anul 2011. Programul vine cu cateva conditii noi pentru doritori, cea mai importanta fiind faptul ca bancile vor pune gaj pe conturile curente ale clientilor care contracteaza un astfel de imprumut.

Banca Comerciala Romana a primit de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri cel mai mare un plafon pentru „Prima casa 3” dintre toate bancile inscrise: 64 milioane de euro pentru acordarea de credite. De altfel, si in primele doua serii, banca amintita a reusit sa aloce credite de peste jumatate de miliard de euro.

Adela Daogaru, consilier finantare investitii imobiliare la sucursala din Timis a BCR, a explicat care sunt modificarile din noua forma a programului.

Pentru acest an, programul „Prima casa” a adus cateva modificari. Se introduce o garantie suplimentara prin instituirea, in favoarea bancii, a unui gaj pe conturile curente ale imprumutatului. Nivelul garantiilor de stat se pastreaza si in acest an in forma din 2010, respectiv 75.000 de euro in cazul in care se construieste o locuinta de la zero, 70.000 de euro in cazul in care este vorba despre achizitionarea unei locuinte noi si 60.000 de euro in cazul in care se achizitioneaza o locuinta veche. Avansul necesar este de 5%. Este stipulata si o modificare ce vizeaza numarul de asociati care pot lua credit pentru o casa noua. Acest numar scade la la sapte la necesarul de doi asociati. In cazul creditelor „Prima Casa” este necesar certificatul de performanta energetica”, a spus Daogaru.  Banca a inceput sa primeasca dosarele clientilor care doresc sa achizitioneze o locuinta, pana la aceasta data fiind in evaluare 28 de cazuri.

Celelalte banci care au intrat in program sunt: BRD, Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca, Alpha Bank, Millennium Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Intesa Sanpaolo Bank, Carpatica, ATE Bank, Romanian International Bank si Volksbank.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...