Noutati :

Control la Spitalul Judetean Timisoara. Unitatea medicala a primit sanctiuni de peste 100.000 de lei de la CJAS

7 februarie, 2011 - 07:09 PM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: SANATATE
0

Medicamente prescrise in mod suspect, foi de observatie incomplete, recomandari medicale lipsa, rezultate ale unor analize de negasit, rapoarte lunare neefectuate. Toate acestea au rezultat in urma unui control efectuat de CJAS Timis la Spitalul Judetean, in luna ianuarie.

Controlul efectuat de Casa de Asigurari de Sanatate Timis timp de 10 zile, luna trecuta, la cel mai mare spital din vestul tarii a scos la iveala mai multe nereguli pentru care sanctiunile financiare vor fi drastice. Perioada verificata de echipa de control a CJAS a vizat luna august, din anii 2008, 2009 si 2010.

Tematica controlului a vizat verificarea modului de respectare de catre furnizor a conditiilor existente la momentul evaluarii si a criteriilor care au stat la baza stabilirii valorii de contract, verificarea modului de respectare de catre furnizor a clauzelor contractuale cu privire la calitatea serviciului medical, concordanta dintre serviciile medicale contractate si raportate de catre furnizor si decontate de CJAS Timis, precum si alte aspecte„, a precizat Mariana Mocioalca, purtatorul de cuvant al CJAS Timis.

Raportul de control a aratat ca la unele sectii verificate foile de observatie nu au fost completate cu toate datele prevazute in formular, nu s-a regasit recomandarea medicala a asiguratilor pentru servicii de inalta performanta (fisa de solicitare a tomografului, de exemplu). De asemenea, s-a omis, in unele foi de observatie, trecerea rezultatelor unor examene solicitate altor specialitati medicale. „Au existat situatii in care medicatia prescrisa nu este in concordanta cu medicatia prescrisa pe condica de medicamente si daca medicatia prescrisa are alta provenienta decat farmacia spitalului. De asemenea, furnizorul nu a intocmit evidente si nu a raportat lunar investigatiile paraclinice pentru bolnavii internati, efectuate in alte unitati spitalicesti sau ambulatorii de specialitate, iar numarul cazurilor prezentate la structurile UPU nu a fost raportat lunar, cu evidentierea cazurilor internate„, a precizat Mocioalca.

Conform acesteia, echipa de control a CJAS a dispus retinerea unui procent de 1% din valoarea de contract aferenta lunii august 2009 si august 2010 (aproximativ 100.000 lei), restituirea sumelor decontate de CJAS pentru pacientii cu accidente si de la care au fost recuperati banii in anii 2008, 2009, 2010, precum si respectarea de catre Unitatea de Primiri Urgente a prevederilor conventiei privind concediile medicale.

Reprezentantii Spitalului Judetean din Timisoara au precizat ca inca nu s-a primit un raport oficial al controlului CJAS, iar pentru a se face alte comentarii, trebuie vorbit strict pe ce scrie in documentul intocmit de echipa de control a Casei de Asigurari.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...