Noutati :

Control fulger in cimitirele rusinii, la Timisoara. Viceprimarul Cosmin Tabara cere curatenie si paza si ameninta cu rezilierea contractelor cu administratorii

26 februarie, 2021 - 02:59 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Dupa ce opiniatimisoarei.ro v-a prezentat situatia dezastruoasa din mai multe cimitire din Timisoara, unde fie mormintele erau inghitite de gunoaie, fie erau vandalizate, autoritatile au luat noi masuri. Aceasta dupa ce anuntasera primele amenzi in urma cu cateva zile.

CITESTE SI: Dezastru intr-un cimitir din Timisoara. Pietrele funerare de pe mai multe morminte, vandalizate. Foto 

CITESTE SI: Morminte ingropate in gunoaie intr-un cimitir din Timisoara. ‘La capela ploua pe morti in sicrie, la slujba de sub copertina sfasiata’. Imagini revoltatoare. Foto 

Viceprimarul Cosmin Tabara a facut vineri un control fulger in patru dintre cimitirele aflate in subordinea municipalitatii: Buziasului, Rusu Sirianu, Sagului si Lipovei.

In urma mai multor sesizari primite de la cetateni si de la jurnalisti cu privire la starea unor cimitire din Timisoara, ieri, Impreuna cu colegul consilier local Simion Mosiu si cu Otilia Sirca, sef Birou Cimitire in Primaria Timisoara, am facut un control inopinat la 4 din cele 6 cimitire care sunt administrate de municipalitate.
Daca despre spatiile de pe Rusu Sirianu si Calea Lipovei pot spune ca sunt administrate destul de bine de societatile care le-au concesionat, nu pot spune acelasi lucru despre sagului si Buziasului. In Sagului, dupa vandalizarea mormintelor, s-a atras atentia societatii concesionare sa ia masuri de indata, Primaria facand doua notificari în acest sens, dar nu s-a remediat nimic.
Rampe de gunoi clandestine, lucrari de extindere fara autorizatie la o capela, degradare si mizerie la grupul sanitar sunt doar cateva probleme sesizate aici. A fost chemata si Politia Locala pentru a opri lucrarile la capela, iar concesionarul va primi sanctiuni.

Pe Calea Buziasului, cea mai mare problema este cu o parcela unde s-a format o rampa clandestina de gunoi, unde se depozitasera chiar si televizoare, resturi din constructii, un carucior pentru copii, cartoane etc… Gardul care ramasese incomplet de la o lucrare anterioara a fost repozitionat, iar copertina capelei de la acest cimitir a fost reparata. Am solicitat concesionarului sa amplaseze, suplimentar, containere si pubele.
Sunt doar o parte dintre sesizarile de pe teren, activitatea de verificare a activitatilor din cimitire continua.

Atentionez ca, daca nu se respecta caietul de sarcini de catre societatile concesionare, vom merge pana la rezilierea contractelor. In cel mai scurt timp, trebuie rezolvata problema rampelor de gunoi si amplasarea de containere pentru colectarea selectiva.
In acelasi timp, am transmis tuturor concesionarilor sa asigure paza cimitirelor, aceasta fiind tot in responsabilitatea lor. Sunt lucrari care nu necesita mare efort, ci doar vointa si mai ales respect pentru apartinatorii celor decedati„, a transmis viceprimarul Cosmin Tabara.

Va reamintim, in ultimele zile, opiniatimisoarei.ro v-a prezentat imagini din cimitirul din Calea Buziasului, unde se gaseau mormane de gunoaie, si din cel din Calea Sagului unde mai multe morminte fusesera vandalizate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Bravo viceprimarului Tabără, care tăbărî pe troli!

 2. Cimitirul din Lipovei este administrat destul de bine???Ai baut ceva,domnule vice???Nu stii ce vorbesti..e o mizerie de plangi…

 3. Doamne fereste,cimitirul din Calea Lipovei este o rusine, mizerie peste tot, containerele de gunoi tot timpul pline , coroane aruncate pe jos, angajatii cimitirului ne mai si rup crucile, felinarele…..Mai vin si arunca pe morminte ciment sau ce o fi ,apoi vin si te intreaba daca nu vrei sa iti curete mormintul contra sumei de 500 lei. Daca lasi o floare ,coronita , dispare repede. Sa nu mai vorbim de partea cimitirului unde sint eroii nostri de la revolutie ,nu se vad crucile de iarba. Despre ce curatnie ne vorbeste dnul Tabara?

 4. Cred ca nu ati fost in cimitirul din Lipovei, noroi,gunoi si multa ,multa mizerie. Se mai distrug si in acest cimitir crucile, nu poti lasa nimic pe mormînt ca dispare.

 5. Cimitirul din Buziasului este o rușine. Ca să ajung la mormântul unchiului și bunicii mele sunt nevoită să trec peste mormintele altor oameni. Nu sunt concepute alee, mizerie peste mizerie.
  Cel mai mult îmi place cât de creștini se dau românii și cum își respectă morți. Îi afundă în gunoaie.

 6. E o stare in care se afla tot orasul-gunoi , mizerie, totul spart și degradat, noroi și praf cat cuprinde.

 7. Daca tot au fost aceste controale „fulger”, atunci să-i „trăsnească” pe cei vinovați!

 8. Bravo, sa nu ramana la nivel de intentie