Control cu surprize intr-un cimitir din Timisoara! Tiganii extindeau o capela cu curent chiar de la priza din biroul administratorului cimitirului

TIMISOARA.  Lupul paznic la oi! In cimitirul din Calea Buziasului, cativa tigani construiau de zor o capela de tip vila folosind aparate conectate la curent chiar in biroul administratorului. Totul a iesit la iveala azi la un control al primariei!

In urma unor informatii, inspectorii primariei s-au dus in control sa vada care este situatia constructiilor printre locurile de veci.  Au descoperit o echipa de muncitori care lucrau cu sarg la extinderea unui monument funerar de mari dimensiuni.

L-au intrebat pe administratorul cimitirului de unde au luat acestia curent ca sa alimenteze aparatele pe care le foloseau si betoniera. Administratorul s-a fastacit, asa ca inspectorii municipalitatii au pus mana pe cablurile de curent si le-a urmat traseul. Mare supriza au avut cand au ajuns la stecher! Acesta era introdus in priza din biroul administratorului.

„A pus mana pe cablul de alimentare de la betoniera si s-au dus pana in birou la administrator. I-am pus sa sisteze lucrarile. Noi trebuie sa dam dispozitie de demolare. Primarul o da, dupa care se da timp pentru contestatie, ca asa e legea. Intre timp, indivizii continua sa construiasca si nu avem ce sa le facem. Ei contesta si se merge in instanta. Trebuie modificata legea, ca altfel ne luptam cu morile de vant. Ei construiesc, isi baga mortul in capela si noi nu putem demola cu mortul acolo, ca intram in alte probleme”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro viceprimarul Adrian Orza.

Municipalitatea a reziliat deja contractul de concesiune cu societatea care administreaza Cimitirul din Calea Buziasului.

„Concesiunea s-a incheiat incepand din acea secunda. Vom lua masuri si asupra celor care au construit acele capele. Eu i-am atentionat si pe cei care au concesionat aceasta activitate ca daca mai gasesc mizerie prin cimitire, dricuri murdare, echipamentul groparilor in dezordine si in dispret fata de momentul sacru al trecerii in alta lume, constructii ilegale si alte chestii de genul, vor suporta consecinte. Este prima reziliere de contract pe care o facem”, a mai adaugat Orza.

In acest moment, Primaria are 2 procese pe rol cu tigani care si-au ridicat capele de tip vila in Cimitirul din Calea Buziasului, dar si dispozitii de demolare pentru acestea.

CITESTE SI: Capele in cimitire doar cu aprobare de la Consiliul Local! Afla ce spune noul regulament al cimitirelor din Timisoara, votat de alesii municipali!

CITESTE SI: Cine sta in umbra turnuletelor de tinichea din Timisoara? Vezi lantul complicitatilor care i-au adus orasului titlul neoficial de capitala palatelor de tigani din Romania

CITESTE SI: Ungurii ne ard mortii! Incinerarea cadavrelor in Ungaria este mult mai ieftina decat in Romania

CITESTE SI: Primaria Timisoara intra cu buldozerul in cimitire! Va demola doua cavouri tiganesti pentru ca nu respecta limita de inaltime

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. pe ei!