Opinia Timisoarei

Controale pe santierele de la Autostrada Lugoj – Deva. Ce au descoperit inspectorii CNAIR. Video

TIMISOARA. Echipe de control ale Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au descins marti pe loturile 3 si 4 ale Autostrazii Lugoj – Deva aflate in santier.

Reprezentantii CNAIR s-au aratat nemultumiti de ce au gasit pe tronsonul 3 al soselei de mare viteza.

La controlul inopinat efectuat ieri de echipa CNAIR pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva s-a constatat o slabă mobilizare insuficientă pentru realizarea proiectului în parametrii normali și la timp. De asemenea, au fost evidențiate și o serie de probleme nerezolvate pentru care se așteaptă soluții viabile.
Pe acest lot, constructorul nu a remediat problemele de stabilitate a terasamentelor, nu a prezentat inca o solutie tehnica pentru pasajul de la km 76 si nu a rezolvat problema sistemului de evacuare a apelor pluviale. Aceste probleme treneaza inca din anul 2016, iar Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. nu si-a manifestat serios disponibilitatea de a le rezolva. In plus, slaba mobilizare din santier pune sub semnul intrebarii capacitatea acestui constructor de a continua proiectul. De asemenea, antreprenorul nu a venit cu soluții optime in conformitate cu standardele de calitate fapt ce a dus la prelungirea termenelor de execuție, întârzierea finalizării proiectului si degradarea unor lucrări deja executate. Iar de multe ori antreprenorul a executat lucrări fara a instiinta consultantul si pe care de multe ori nici nu l-a convocat la punctele cheie in execuția lucrărilor fapt ce l-a pus pe consultant in postura de a da neconformitati. Unele dintre ele datând din 2017 si nestinse pana un prezent„, au notat pe Facebook reprezentantii CNAIR.

Va reamintim ca la finele lunii februarie, ministrul Transporturilor a solicitat asocierii de firme care se ocupa de lotul 3 sa se decida daca va continua sau nu lucrarile.

CITESTE SI: Ramane in aer Autostrada Lugoj-Deva Lot 3? Suntem la distanta de o saptamana de rezilierea contractului cu firmele care au construit 80% din sosea 

Reprezentantii CNAIR au fost marti si pe santierul de la tronsonul 4, supranumit si Autostrada Liliecilor, unde au gasit putini muncitori la treaba. Insa exista o explicatie pentru asta.

O echipă a CNAIR a efectuat un control inopinat pe șantierul lotului 4 al autostrăzii Lugoj – Deva unde a constatat ca un număr foarte mic de muncitori lucrau pe șantier. Reprezentanții DRDP Timișoara, au confirmat o mobilizare bună, demonstrată și de stadiul lucrărilor. Dl. Ing. Căiniceanu Marian a explicat că echipele de muncitori ai Asocierii S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. lucrează 4 săptămâni iar o saptamana sunt liberi, acesta fiind motivul lipsei muncitorilor pe șantier în aceste zile. Reprezentantul antreprenorului a susținut că in mod normal lucreaza 600 de persoane în acest proiect (muncitori + TESA) și 200 de utilaje, care vor reveni pe santier dupa sarbatorile de Paste. Stadiul fizic actual al lotului 4 Lugoj-Deva este de 75,7%, iar constructorul si-a asumat ca finalizeaza lucrarile pana la sfarsitul acestui an„, au notat cei de la CNAIR.

Compania Nationala a Administrarii Infrastructurii Rutiere nu facut inca niciun pas important pentru rezolvarea unei situatii serioase de pe acest lot de autostrada, respectiv includerea nodului Holdea in contractul existent, nod necesar pentru conectarea autostrazii la Drumul National 68A, parte din lucrare care are toate sansele sa ramana in aer.

CITESTE SI: Autostrada Liliecilor, tot mai aproape de ‘punctul fierbinte’ al tronsonului. Cum merg lucrarile pe Lotul 4 Lugoj – Deva si cand vom intra cu masina pe soseaua de mare viteza 

Exit mobile version