Noutati :

Controale in spitale! Ministerul Sanatatii vrea o actiune fara precedent pentru a verificarea curateniei din spitale

12 ianuarie, 2014 - 02:06 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

Toate spitalele din tara vor fi luate la control, incepand din 1 martie. Controalele vor fi facute de inspectorii sanitari iar Ministerul Sanatatii cere sprijinul autoritatilor locale. Controalele se incheie in 31 mai si vizeaza curatenia din unitatile sanitare.

Rezultatele controalelor vor fi facute publice la sfarsitul lunii iunie, conform economica.net

„Aceste controale au ca scop impulsionarea managerilor de spitale pentru aplicarea corecta a prevederilor legilor sanitare si efectuarea unor activitati pentru care este nevoie in primul rand de respect pentru pacienti. (…) Ministrul Sanatatii considera ca, indiferent de situatia sistemul sanitar romanesc, in prezent, nesatisfacator atat pentru pacienti, cadre medicale, cat si pentru autoritati, un standard elementar de curatenie si igiena trebuie asigurat de catre toti managerii unitatilor sanitare, fapt care ar demonstra respect atat fata de profesionistii din sistem cat si fata de pacienti‘, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

intr-o scrisoare adresata presedintilor de consilii judetene, ministrul sanatatii ii informeaza pe acestia in legatura cu „actiunea de anvergura” care va fi declansata la 1 martie „cu scopul ducerii la indeplinire a obiectivelor si actiunilor din cadrul programelor privind efectuarea curateniei, dezinfectiei, dezinsectiei si deratizarii in spitale, precum si pentru asigurarea, in cantitati suficiente, a materialelor si produselor destinate acestor activitati”.

„In acest scop, va propun si, totodata, va adresez rugamintea de sustine demersurile Ministerului Sanatatii prin asigurarea colaborarii dintre structura de specialitate a Consiliului Judetean si Directia de Sanatate Publica din judet”, le spune Nicolaescu presedintilor de CJ.

Potrivit MS, scrisoarea catre presedinti de consilii judetene vine „ca urmare a numeroaselor exemple aparute in mass media referitoare la conditiile igienico-sanitare precare din unele unitati sanitare”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...