Noutati :

Contre intre conducerea Consiliului Judetean Timis si Directia de Cultura. Marul discordiei: Muzeul Banatului din Timisoara!

22 iulie, 2016 - 02:20 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Scandalul continua pe tema Muzeului Banatului din Timisoara, dupa ce Directia de Cultura a Judetului Timis a amendat aceasta institutie pentru mai multe nereguli constatate in urma unui control.

Dupa ce presedintele Consiliului Judetean Timis Sorin Grindeanu a spus ca reprezentantii Directiei de Cultura Timis urmaresc, prin acest control si aplicarea amenzii, declasificarea Muzeului Banatului din Timisoara ca muzeu de importanta nationala, acum cei de la Directie au simtit nevoia sa il contrazica pe liderul judetului.

Ca urmare a declaratiilor aparute in spatiul public privind intentia Directiei Judetene pentru Cultura Timis de a cere retragerea titulaturii de muzeu national, Muzeului National Banatului, venim cu urmatoarea precizare: Directia Judeteana pentru Cultura Timis NU a initiat niciun demers pentru declasificarea Muzeului Banatului si nici nu si-a manifestat intentia de a face acest lucru, considerand un astfel de demers total inoportun. Declaratiile reprezentantilor institutiei noastre sunt legate strict de continutul dosarului de clasificare inaintat de Muzeul Banatului, Ministerului Culturii„, se arata intr-un comunicat al Directiei de Cultura.

Cu toate acestea, directorul Directiei de Cultura a judetului Timis Sorin Predescu se arata nemultumit ca dosarul de clasificare a Muzeului nu a trecut si prin biroul sau, recunoscand astfel ca a solicitat verificarea acestuia.

Dosarul prin care se solicita clasarea Muzeului Banatului nu a ajuns, inainte de a fi depus, asa cum cere legea, si pe la Directia pentru Cultura Timis. Asa se face ca, noi ne-am exprimat dorinta de a verifica continutul acestuia. Directia Judeteana pentru Cultura Timis nu a initiat vreun demers de declasificare a Muzeului National al Banatului si nici nu considera oportun un astfel de demers. Repet, solicitarile noastre se refera doar la verificarea unor date. Speram ca in curand aceasta situatie sa fie clarificata de catre conducerea Muzeului National al Banatului” , spune Sorin Vlad Predescu, directorul Directiei Judetene pentru Cultura Timis.

CITESTE SI: Dupa ce a fost amendat, Muzeul Banatului este controlat de Consiliul Judetean Timis!

CITESTE SI: Muzeul Banatului din Timisoara, amendat cu 10.000 de lei. Pentru ce si care este explicatia? 

Pot fi de acord cu anumite parti din concluziile Directiei de Cultura legat de exponate pe care le vom muta in spatii identificate cum ar fi la Bastion sau in depozitul de la vechea cazarma din Giroc. Dar nu sunt de acord cu o anumita parte din acest raport al Directiei de Cultura care face demersuri pentru declasificarea acestui muzeu. Dincolo de faptul ca nu au competenta sa faca acest demers le recomand sa treaca dincolo de pasiuni personale si dincolo de pasiuni politice. S-a lucrat foarte mult si as ruga sa fie mai ponderati. Daca raportul imi va spune ca e nevoie de o schimbare de management o sa o facem si pe asta, dar nu are legatura cu nivelul de clasificare”, a declarat zilele trecute presedintele Consiliului Judetean Timis, Sorin Grindeanu.

Va reamintim, recent, Directia de Cultura a judetului Timis a anuntat ca a amendat Muzeul Banatului din Timisoara cu suma de 10.000 de lei pentru mai multe nereguli gasite in Castelul Huniade care de 10 ani se afla in reparatii. Conducerea muzeului a anuntat ca va contesta aceasta amenda.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...