Noutati :

Contre in Consiliul Local pe tema Parcului Copiilor: alesii au suplimentat lucrarile cu peste 1 milion de lei

27 martie, 2012 - 04:51 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Subiectul Parcul Copiilor i-a incaierat din nou pe consilierii locali, chiar inainte de a vota suplimentarea bugetului pentru lucrarile care se desfasoara acolo cu aproape 1,3 milioane de lei, peste 200.000 de euro. Suma se adauga celor 2 milioane de euro alocati pana acum.

Consilierul local Ciprian Jichici a fost cel mai revoltat. El a acuzat firma care a realizat studiul de fezabilitate ca nu a inclus in proiect si ingroparea cablurilor electrice aeriene, care ar fi un pericol pentru micutii ce se vor juca pe viitor in parc. A cerut sanctionarea firmei, dar nu s-a decis nimic.

„In momentul in care efectuam lucrarile descoperim cu stupoare ca avem cabluri electrice care pun in pericol viata copiilor. Evident, obiectivul este extrem de important, dar eu cred ca trebuie sa inceteze aceasta serie a studiilor de fezabilitate unde venim apoi cu suplimentari de buget. Din pacate, nici de aceasta data nu se ia niciun fel de masura nici impotriva firmei care a intocmit studiul, nici impotriva proiectului. Este un obicei extrem de prost la nivelul municipiului Timisoara sa venim cu tot felul de acte aditionale si suplimentari de buget”, a declarat consilierul local Ciprian Jichici.

Potrivit lui Vasile Ciupa, seful Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara, nu s-a putut face acest lucru de la inceput, deoarece Legea energiei a fost aprobata abia in anul 2011, iar proiectul pentru modernizarea Parcului Copiilor a fost scris cu multi ani mai devreme. Jichici acuza insa ca aceasta nu este prima situatie in care se fac suplimentari de buget pe astfel de motive.

„In Parcul Copiilor sunt 2 linii electrice, una de tensiune medie, alta de joasa tensiune. La data cand s-a facut proiectul nu era data legea care prevedea ingroparea lor. Sunt si 2 linii subterane care vin de la fosta casa a lui Ceausescu si care ne-au dat peste cap totul. In sfarsit am reusit, dupa 5 ani de discutii si adrese, sa obtinem aprobare de la Enel sa punem un post trafo care sa deserveasca atat Parcul Copiilor, cat si Parcul Rozelor. Sa poata functiona acest parc este absolut necesar sa mutam acele linii, pentru ca sunt jocuri care depasesc 10 metri”, a spus Vasile Ciupa.

Dupa mai multe discutii si explicatii, proiectul de hotarare care prevede suplimentarea sumei alocate a fost aprobat cu 20 de voturi „pentru” si niciunul impotriva.

Cu acesti bani se vor mai face si lucrari in plus la „labirintul oglinzilor”, care pana la urma nu se va demola. Renuntarea la turnul cu balon, din cauza avizelor de la societatea de aeronautica, ce ar fi trebuit obtinute, si cumpararea trenuletului, conduce la necesitatea stabilirii infrastructurii aleii si cheltuieli extra, spune proiectul aprobat de alesi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. doar vine campania si ciuhulica are nevoie de bani… la fel cum a facut si de craciun… cei care erau cu casutele in centru au facut contract de sponsorizare si nu de inchiriere