Noutati :

Contre dure intre Titu Bojin si Nicolae Robu. USL a ramas doar o amintire dintr-o casnicie ratata!

16 aprilie, 2014 - 01:51 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
1

TIMISOARA. S-a stricat de tot prietenia intre PSD si PNL si la nivel local. Marul discordiei il constituie banii pe care Timisul si Timisoara i-a primit sau nu de la bugetul de stat pentru anumite investitii mai mult sau mai putin importante.

Primul care a iscat galceava a fost primarul Nicolae Robu (PNL) care a declarat inca de saptamana trecuta, ca Timisoara nu a primit niciun leu de la bugetul local.

Presedintele CJ Timis, Titu Bojin (PSD) a reactionat astazi, printr-un comunicat de presa:

Intr-o declaratiei de presa, din 11.04.2014, domnul primar al municipiului Timisoara, Nicolae Robu, vorbeste despre “neadevarurile” pe care eu le-as fi transmis cetatenilor judetului Timis, implicit si timisorenilor, atunci cand am afirmat ca Timisoara si judetul Timis au primit de la Guvernul Ponta cei mai multi bani din intreaga tara.

Mai mult, domnul Nicolae Robu arata in respectiva Declaratie de presa ca Timisoara si Timisul au primit  “zero lei de la bugetul de stat al Romaniei – singurul gestionat de Guvern dupa propria vointa, pentru proiectele de interes major pentru Timisoara ce tin direct de Guvern si nu de Primarie sau de Consiliul Judetean !”

Iata, mai jos, raspunsul punctual la afirmatiile halucinante ale domnului primar Robu, oferite de Monitorul Primariei Municipiului Timisoara, serie noua, Anul XI, Nr.115, pag.1, noiembrie 2012  – ( http://www.primariatm.ro/uploads/files/noiembrie_2012.pdf):

“Primaria Municipiului Timisoara a obtinut recent, in 13 noiembrie 2012, inca o suma importanta din partea Guvernului USL al Romaniei, si anume: peste 575 de miliarde de lei vechi (57,5 milioane de lei noi). in total, in urma demersurilor actualei conduceri a Primariei Timisoara pe langa actualul Guvern, Timisoara a obtinut, in doar 4,5 luni de mandat, circa 1200 miliarde lei vechi (120 de milioane de lei noi), ceea ce a permis scoaterea din starea cvasifalimentara a societatilor Colterm si RATT si a insasi Institutiei Primariei si garantarea asigurarii caldurii pentru populatie si a transportului in comun in perioada urmatoare (…)…

(…) Primaria poate sa ia credit pentru tramvaie, acum, cu sumele venite de la guvern pentru plata datoriilor (…)”, a afirmat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Cei ZERO LEI, invocati astazi (n.m. 11.04.2014) de domnul primar, sunt egali, in opinia domnului primar,  cu cei 120 de milioane de lei, bani pe care insusi domnul Nicolae Robu i-a primit de la Guvern, in primele 4 luni si jumatate de dupa alegerile locale din anul 2012. La vremea respectiva, domnul Nicolae Robu recunostea, dupa cum reiese din textul Monitorului Primariei Municipiului Timisoara, ca fara acest ajutor din partea Guvernului insasi Primaria Timisoarei ramanea in starea de cvasifaliment in care se afla la momentul respectiv.
Am recurs la acest raspuns, ca urmare a rugamintii domnului primar Nicolae Robu. Iata, ii scriu domnului primar exact asa cum doreste dumnealui. in dreptul textului “ZERO LEI” eu v-am demonstrat, prin ceea ce ati afirmat dumneavoastra domnule primar in noiembrie 2012, ca ZERO in dreptul dumneavoastra inseamna, faptic, 120 de milioane de lei in dreptul meu. E ceva diferenta intre Adevar si Minciuna. Sa vedem unde-i ADEVaRUL si unde-i MINCIUNA, invocate in Declaratia de presa a domnului Nicolae Robu.
ii las pe cetatenii Timisoarei si Timisului sa traga o concluzie pertinenta din cuprinsul celor doua comunicate de presa

De cealalta parte, primarul Nicolae Robu a reactionat si el, tot printr-un comunicat de presa, spunand ca Bojin a redirectionat bani catre primariile pesediste:

La sfarsitul saptamanii trecute, am emis un comunicat prin care am demascat, pe de o parte, falsitatea pretentiilor liderilor local ai PSD –Titu Bojin si Sorin Grindeanu- privind finantarea nemaipomenita de catre Guvern a Timisoarei, iar pe de alta parte, incercarea de pacalire, de intoxicare a timisorenilor ca Timisoara ar urma sa primeasca prin “aranjamente cu Guvernul” –lucru absolut halucinant !- o multime de bani din fondurile europene 2014-2020. Am aratat, atunci, ca fondurile europene nu sunt –din fericire- la cheremul Guvernului –oricare ar fi el-, ci se obtin prin competitie de proiecte intocmite de primarii, universitati, companii ale statului gen CNADNR etc.-.

Nu am contestat nicio clipa ca, in 2012, Guvernul USL, prin Ministerul condus de ministrul liberal Daniel Chitoiu, a regularizat datoriile Primariei Timişoara catre Guvern, alocand aproape 140 milioane lei Primariei pentru ca aceasta sa-i dea inapoi Guvernului pentru a-şi achita datoriile avute prin RATT şi COLTERM fata de el. Trec peste faptul ca dl. Titu Bojin a avut, atunci, crezand ca lucrurile sunt la cheremul sau, intentia sa lase Primaria Timişoara cu ZERO LEI, incercand sa directioneze acei bani iN TOTALITATE catre Primariile din judet, punandu-ma pentru prima data in situatia de a-l contra vehement.

Dar, dincolo de aceste aspecte, eu am cerut, prin acel comunicat al meu de saptamana trecuta si cer din nou, acum, ca liderii PSD sa taie peste ZERO LEI in lista de mai jos si sa scrie ce pretind ei, daca au tupeul sa pretinda, ca s-ar fi alocat de catre Guvern, de la bugetul centralizat al statului -la care Timisoara, prin truda timisorenilor, contribuie din greu, fiind pe locul 2 dupa Bucuresti-, pentru obiectivele majore ale Timisoarei:
1. Centura de Sud: ZERO LEI
2. Centura de Vest: ZERO LEI
3. Racordul de la intrarea dinspre Arad la autostrada: ZERO LEI
4. Spitalul Regional: ZERO LEI
5. Gara de Nord: ZERO LEI

Atentie: cer sumele date, nu promisiunile de campanie marca PSD, in care oricum, NU CREDE NIMENI, fiind clar pentru oricine ca ele reprezinta pur si simplu MINCIUNI, ca in toata istoria PSD!

O ultima mentiune: eu ii respect pe membrii si simpatizantii PSD care, de buna credinta, si-au pus increderea si sperante in acest partid, asa cum mi-am pus si eu si ne-am pus, in general, noi, liberalii, cand ne-am aliat, dar ei sunt una, iar liderii lor, din pacate, cu totul alta”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Titule draga
    Tu de ce nutz caneshti paru cu farba niagra pana corbului?
    Nu de alta da’ robu ii mai batran ca tine si uite ce pleata neagra are pi umeri !?