Noutati :

Contractul pentru autostrada Sibiu-Orastie a fost reziliat. Cand va fi gata tronsonul cu probleme?

13 ianuarie, 2016 - 04:42 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu a anuntat ca a reziliat contractul cu filma italiana care a construit tronsonul de autostrada Sibiu-Orastie. Ministerul pregateste o noua licitatie pentru a aduce o alta firma care sa finalizeze autostrada.

Contractul cu compana italiana Salini-Impregilo pentru lotul Saliste-Cunta a fost reziliat.

Am primit analizele si expertizele, ele arata in principiu acelasi lucru: materialele de constructie nu sunt in conformitate cu caietul de sarcini, lucrarile nu sunt corespunzatoare, proiectul nu a fost respectat. Am solicitat conducerii CNADNR sa examineze solutiile. Compania a anuntat rezilierea contractului cu actualul constructor, se va demara o cerere de oferta pentru selectarea unui nou constructor care sa remedieze deficientele. Termenul este august, in septembrie practic se va putea relua traficul pe autostrada. In paralele, CNADNR va mai incepe o serie de licitatii separate: expertiza pe restul pana la 22 de kilometri, lucrarile din afara carosabilulului – amenajarea taluzului, spatiile de servici„, a spus ministrul.

Dan Costescu a precizat ca vor fi executate scrisorile de garantie pentru acoperirea costurilor. Diferenta va fi obtinuta prin instanta.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Situatia si asa penibila s-a „penibilizat” in continuare.
    Firma italiana care ar fi trebuit sa repare prostia ce a facut-o, sta acuma linistita acasa.
    „Excelenta” solutia aleasa de CNADNR, tinandu-ne fara portiunea aceea de autostrada aproximativ un an.