Contractele de inchiriere cu proprietarii garajelor din Timisoara, prelungite tot cu un an. Mai sunt peste 6.000 de astfel de contructii in cartiere

TIMISOARA. A trecut un an de la momentul la care primarul Dominic Fritz anunta ca isi doreste prelungirea contractelor de inchiriere pe care timisorenii le au pentru garaje, de la termenul de 1 an la 3 ani.

CITESTE SI: ‘Locuri de poveste din Timisoara’, o campanie marca opiniatimisoarei.ro. Palatul Apelor, cladirea simbol de la granita dintre cartierele Iosefin si Elisabetin, ce strajuieste malul canalului Bega, candva sediu al Politiei ori Sigurantei Statului

La ultima sedinta de Consiliu Local, alesii au avut de votat modificarea termenului de valabilitate al contractelor, care ar fi insemnat ca timisorenii sa isi innoiasca documentele din 3 in 3 ani. Iar asta, conform autoritatilor, pentru a nu mai pune pe drumuri oamenii din an in an, pentru innoirea contractului, si pentru a face economii in primarie.

Va aducem la cunostinta că termenul de 1(un) an presupune folosirea nejustificată a multor resurse materiale (hârtie, tonner, imprimante, computere, precum și uzura perifericelor..), resurse umane care se irosesc prin refacerea anuală a contractelor , iar timpul de lucru al funcționarilor care procesează și generează documentele ar putea fi folosit în alt scop al muncii de birou.
Totodată, cetățenii cărora li se încheie asemenea contracte sunt nemultumiți de termenul închirierii și de obligativitatea de a depune anual aceleași documente chiar dacă nu s-a schimbat nimic în modul în care este deținut sau folosit terenul aferent garajului„, se arata in hotararea de consiliu local.

In plus, autoritatile au dat asigurari ca in continuare programul de demolare a garajelor dintre blocuri va fi mentinut, iar pentru asta, in contracte au introdus o clauza, potrivit careia „contractul de inchiriere se reziliaza de drept fara punere in intarziere, fara interventia instantei de judecata si fara nici o alta formalitate prealabila in caz de sistematizare a zonei sau schimbarea situatiei juridice a terenului”.

Cu toate acestea, consilierul local Roxana Iliescu a explicat ca procedura de reziliere ar fi una mult prea complicata, si a cerut ca termenul contractual sa ramana in continuare de un an, amendamentul acesteia fiind sustinut de majoritatea consilierilor.

As dori sa fac un amendament, care vizeaza termenul de 3 ani. Ii rog pe colegii consilieri sa fie de acord sa mentinem aceste contracte pe termenul pentru care ele au fost incheiate, la un an de zile. Vizeaza doar termenul contractual, care sa fie de un an de zile„, a spus Roxana Iliescu.

Astfel, in continuare contractele de inchiriere vor fi intocmite pe o perioada de un an, si doar pretul va fi modificat.

Va reamintim, fosta administratie a pornit un adevarat program de demolare a garajelor dintre blocuri, iar in locul lor a amenajat mai multe parcari.

Astfel de constructii au fost indepartate in zonele Soarelui, Girocului, Buziasului, dar si in Aradului si Lipovei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. paraschiv spune:

  Inca o promisiune respectata. Bravo usr, bravo DoNimic!
  Daca Pletea era dracu, tu esti tat-su!

 2. marius spune:

  Peste 6000 ori aprox 110 euro/garaj (chiria pe teren) inseamna aproximativ 660.000 euro (circa 3,25 milioane lei) la buget. Pe an. In fiecare an. Plus impozitul pe constructie.
  Astia chiar nu conteaza? Vor unii sa renunte la ei, sa cheltuiasca cu demolarea, sa cheltuiasca cu constructia de parcari si apoi sa le dea gratis. Destept, ce sa zic.
  Cu banii astia cumperi ceva teren pe care se poate construi o parcare supraetajata, sa vinzi locurile, iar cu banii sa construiesti alta si tot asa. Plus ca noile locuri ar aduce si ele impozit. Dar unde ar mai fi circul electoral? Si daca, Doamne fereste, ar incepe oamenii sa se uite la promisiuni si la realizari?

 3. Ciprian spune:

  Cand isi baga Spritz banii in buzunar, ce mai conteaza ce a promis? Decat sa faca parcari (care sunt ultra necesare pentru oras), prefera sa ramana la sistemul de borcane si maturi depozitate, care ocupa 3-4 locuri de parcare (dar pentru putina mita cine nu ar face asta?)… Foarte trist ca isi bate joc de timisoreni din ce in ce mai mult, dar na, primesti ce ai cerut, cand a fost votat ca si primar.