Noutati :

PSD: Contract ilegal de 4 milioane de lei la Primaria Timisoara. Ce spun reprezentantii municipalitatii?

17 martie, 2016 - 03:49 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
3

TIMISOARA. Una din lucrarile care vizeaza reabilitarea centrului istoric naste controverse. PSD Timis sustine ca firma Romprest a subcontractat o lucrare care a fost atribuita in mod ilegal unei firme de casa a Primariei Timisoara. Este vorba de o suma de aproape 4 milioane de lei.

Consilierul local al PSD Timisoara, Alfred Simonis a prezentat mai multe documente din care rezulta ca firma Romprest, cea care a realizat lucrarea din centrul istoric al Timisoarei a subcontractat firmei Dinu Instal lucrari de stabilizare a solului, de excavare in siturile arheologice si de terasament.

Initial aceste lucrari nu au fost cuprinse in proiect, deoarece nimeni nu a stiut ce se va gasi sub pamant, astfel ca nu au fost prevazuti bani pentru aceasta.

Potrivit lui Simonis, o comisie de evaluare care s-a ocupat de acest caz, de la Primaria Timisoara, si care a fost condusa de viceprimarul Dan Diaconu, a propus un pret pentru aceasta subcontractare de 3.100.000 de lei fara TVA, in timp ce pretul negociat a fost de 3.800.000 lei fara TVA. Pretul final a fost, in urma aceste negocieri, de 3,862.060 lei fara TVA.

Au majorat cu aproape 4 milioane lei, fara licitatie, lucrarile Romprest din centru. Prin atribuire directa„, a explicat Simonis.

In replica, viceprimarul Dan Diaconu sustine ca nimic nu a fost ilegal si ca aceasta negociere s-a facut inclusiv cu avizul unor reprezentanti ai Ministerului de Finante si ai Ministerului Dezvoltarii.

In 2014, din ce imi aduc aminte a fost o negociere pe care proiectantul o certifica urmand ca apoi sa se execute lucrarea. Rolul comisiei a fost ca din suma prevazuta de proiectant sa obtinem un pret mai mic cu Romprest. Acum, despre ce lucrari nu va pot spune, pentru ca nu imi amintesc. S-a primit de la Directia de Dezvoltare cu aprobarea Ministerului Finantelor si Ministerului Dezvoltarii un set de lucrari care nu au fost cuprinse in proiect, un set cu un deviz si o valoare maxima, iar rolul comisiei era sa negocieze cu Romprest cat poate mai jos. Asta era logica comisiei. E o procedura de achizitie. Nu stiu daca au venit sau nu cu subcontractorii cei de la Romprest. Procedura e conform legii”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Este de notorietate faptul ca firma Dinu Instal a beneficiat, de-a lungul timpului, din partea Primariei Timisoara de mai multe contracte prin incredintare directa. Este vorba de bransamente si canalizari la scoli si gradinite, reparatii si constructii la imobile sau fantani ornamentale din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dl Diaconu nu isi aminteste, la asa un proiect trebuie sa iti amintesti si ultimul cui, daca nu esti incompetent pentru functia pe care o ocupi sau esti spagar

  2. Sau si incompetent si spagar. Liberalii au ajuns rau cu Robu.

  3. Robu si Diaconu la fel ca si Alin Nica au fost studenti eminenti la Facultatea de Automatica si Calculatoare si au demonstrat ca fiind baieti destepti pot face bine si activitate manageriala fie ca primari la Timisoara sau la Dudesti. Rezultatele se vad. Simonis este absolvent de liceu sportiv si de fac. Tibiscum unde a primit diploma de ratat intelectual si lingau politic. Vocabularul lui este de periferie ca al lui Ciolacu, absolvent de Univ Ecologica sau a tractoristului de elita Stanescu mentorul Olgutei Valisescu educata de Vadim Tudor. Asta e productia intelectuala a PSD dupa plecarea lui Dancila.