Noutati :

Contrabandistii de tigari de la granita cu Serbia au inventat "pantofii cu filtru si vegeta cu gust de tutun"

20 mai, 2011 - 09:51 AM
Autor: Sergiu Miat      
Categorie: ANCHETE
0

Biscuiti cu filtru

Ca sa nu fie prinsi de vamesi si de politistii de frontiera, micii contrabandisti de tigari de la granita cu Serbia si-au pus imaginatia la grea incercare. Asa au ajuns sa inventeze „pantofii cu filtru, vegeta cu gust de tutun, biscuitii care scot fum si tigarile muzicale”, dupa ce controalele autoritatii de frontiera au fost mai drastice in ultimele doua luni.

De la metodele vechi…

Dupa retinerea celor peste 140 de politisti de frontiera si vamesi care lucrau pe granita de vest a Romaniei, in urma descinderilor procurorilor si ofiterilor anticoruptie, din luna februarie, micii contrabandisti au fost nevoiti sa schimbe metodele clasice prin care introduceau ilegal tigari in tara.

Ei au renuntat sa mai tina rezervoare duble de combustibil, dintre care unul sa fie burdusit cu cartuse de tigari, sa mai inghesuie pachete in portierele masinilor, sau in locase special amenajate, dar si printre piesele motorului de la autovehicolul cu care circulau. Cu noile metode de contrabanda, rotile de rezerva ale masinilor au scapat si ele, in cele mai multe dintre cazuri, sa mai ascunda pachetele cu tutun.

…la metodele noi

Astfel ca lucratorii Select your best detox carefully, and remember to check with your physician before starting any new diet, especially if you have any health conditions. vamali si politistii de frontiera au descoperit tigari ascunse in cele mai neasteptate locuri. Inventivitatea contrabandistilor n-are margini. Au reusit sa ascunda pachete cu tigari in propria incaltaminte, purtata de obicei cu doua, trei numere mai mari, sau in pachetele cu vegeta, praful din legume produs in Serbia si foarte cautat in Romania. Cantitatea de vegeta care era scoasa nu intra la capitolul pierderi colaterale, ci era transportata separat intr-o alta punga. Alti contrabandisti au pitit sute de tigari in locul biscuitilor care ar fi trebuit sa se best online casino gaseasca in pachetele pe care le aveau asupra lor la trecerea frontierei.

Sute de pachete de tigari au fost descoperite de politistii de frontiera disimulate in cutiile de sucuri naturale cumparate din Serbia. O cantitate mai mare de tigari a fost gasita in boxele audio din masinile tunate, dar care, totusi, nu alterau calitatea sunetului care iesea din difuzoare.

Un alt locas preferat de contrabandisti, pana la descoperirea lui, s-a aflat in pungile cu detergent pentru masinile de spalat din care era scoasa o parte din continut si inlocuita cu tigari, potrivit Biroului de presa al politiei de frontiera din Caras-Severin, unde au fost depistate inventiile micilor traficanti. Este vorba despre punctele de trecere a frontierei de la  Naidas si Moldova Veche.

„Tigariada” de dupa embargou

Micii contrabandisti locuiesc de obicei in localitati aflate in apropierea frontierei si, de cele mai multe ori, sunt carausii care transporta cantitati mici de tigari, dar care se colecteaza in cantitati mai mari intr-un depozit clandestin. in functie de punctul prin care ies si reintra in tara, carausii ajung sa faca mai multe drumuri in aceeasi zi, iar prezenta lor acolo sa fie tolerata in multe momente de vamesi, dar si de politistii de frontiera care le devin astel complici.

In multe cazuri existenta carausilor depinde de micile castiguri banesti pe care ei le realizeaza de la transportul clandestin al tigarilor. Ei au fost la fel de inventivi si in perioada embargoului impus de ONU fostei Iugoslavii, atunci cand era in floare contrabanda cu motorina si benzina, ducandu-si traiul cu banii castigati din transportul ilegal de combustibili. Din aceeasi bani ei platesc si amenzile contraventionale pe care autoritatea vamala le mai aplica, din cand in cand, carausilor.

zp8497586rq


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...