Contra: „Daca jucam si de 10 ori cu Sahtior, tot nu-i mai eliminam!”

Suntem in lumea a treia a fotbalului mondial! Declaratia ii apartine antrenorului lui Poli, Cosmin Contra care ii da dreptate selectionerului Romaniei, Razvan Lucescu. Contra considera ca eliminarea lui Sahtior Donetk de anul trecut a fost un simplu accident. "Daca ar mai fi sa jucam cu Sahtior de 10 ori nu cred ca s-ar mai intampla asa ceva", spune  tehnicianul alb-violetilor. Din punctul de vedere al lui Contra iesirea din criza fotbalistica in care este Romania ar fi investitia in juniori dar si bugete mai mari pentru cluburile romanesti. "Voi, jurnalistii romani credeti ca-i putem bate pe toti. Din punctul voistru de vedere ar trebui sa umilim Franta. Trebuie sa fim un pic mai realisti. Trebuie sa ne gandim ca e greu sa te bati cu jucatori care castiga intr-un an zece milioane de euro. La noi in Romania sunt fotbalisti care de abia iau 3000 de euro pe luna. Daca am avea bugete de 30, 40 de milioane de euro atunci ne-am compara cu lumea buna a fotbalului. Nu poti tu Poli Timisoara sa te compari cu Manchester City. Ei iau in 2 ani de fotbalisti de 300 de milioane de euro. La noi acesti bani ne-ar asigura bugetul pe o suta de ani. Mergeti dincolo sa vedeti cum se pregatesc juniorii. Au alt echipament, alte mingi, de ghete nici nu mai vorbim. Cand se vor face astfel de lucruri in Romania, atunci da putem sa avem pretentii", mai spune Gurita.

Suntem in lumea a treia a fotbalului mondial! Declaratia ii apartine antrenorului lui Poli, Cosmin Contra care ii da dreptate selectionerului Romaniei, Razvan Lucescu. Contra considera ca eliminarea lui Sahtior Donetk de anul trecut a fost un simplu accident. „Daca ar mai fi sa jucam cu Sahtior de 10 ori nu cred ca s-ar mai intampla asa ceva”, spune  tehnicianul alb-violetilor. Din punctul de vedere al lui Contra iesirea din criza fotbalistica in care este Romania ar fi investitia in juniori dar si bugete mai mari pentru cluburile romanesti.

„Voi, jurnalistii romani credeti ca-i putem bate pe toti. Din punctul voistru de vedere ar trebui sa umilim Franta. Trebuie sa fim un pic mai realisti. Trebuie sa ne gandim ca e greu sa te bati cu jucatori care castiga intr-un an zece milioane de euro. La noi in Romania sunt fotbalisti care de abia iau 3000 de euro pe luna. Daca am avea bugete de 30, 40 de milioane de euro atunci ne-am compara cu lumea buna a fotbalului. Nu poti tu Poli Timisoara sa te compari cu Manchester City. Ei iau in 2 ani de fotbalisti de 300 de milioane de euro. La noi acesti bani ne-ar asigura bugetul pe o suta de ani. Mergeti dincolo sa vedeti cum se pregatesc juniorii. Au alt echipament, alte mingi, de ghete nici nu mai vorbim. Cand se vor face astfel de lucruri in Romania, atunci da putem sa avem pretentii”, mai spune Gurita.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.