Noutati :

Contoare noi de apa pentru timisoreni! Aquatim monteaza apometre cu telecitire. Vezi cat costa si in ce zone din Timisoara vor fi puse!

17 august, 2012 - 11:41 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
4

TIMISOARA. Timisorenii care locuiesc in zonele Iosefin, Blascovici, Bogdanesti, Ronat, Stefan Plavat si in Calea Girocului vor avea contoare noi de citire a apei. Vor fi instalate 4.850 de asemenea aparate, cu telecitire.

Angajatii Aquatim s-au apucat sa schimbe contoarele la inceputul lunii august si estimeaza ca vor termina toata treaba la sfarsitul primului trimestru al anului urmator.

„Pana in prezent s-au montat deja 100 de contoare, pe strazile Nicolae Titulescu, Nufarul, Ion Barac si Iuliu Maniu. Instalarea se face de catre salariatii societatii, iar clientii vor fi anuntati cu 48 de ore inainte, printr-o instiintare scrisa”, a afirmat Ilie Vlaicu, directorul societatii de apa si canal din Timisoara.

Odata instalate aceste contoare, consumul inregistrat de contoarele cu transmisie radio poate fi citit de la o distanta de pana la 200 m, cu ajutorul unui dispozitiv portabil de mici dimensiuni. Angajatii Aquatim pot afla astfel consumul inregistrat de un contor chiar si atunci cand nu au acces la acesta.

Timisorenii care vor avea asemenea dispozitive nu vor trebui sa scoata niciun leu din buzunar. Inlocuirea contoarelor face parte din programul de investitii al societatii.

Cele 4.850 de apometre care vor fi inlocuite vor fi montate mai apoi si in alte localitati din judet. „In judet vom instala prioritar contoare in locurile unde apa potabila nu este folosita, in mod rational, pentru consumul casnic, ci mai ales pentru udatul gradinilor”, a conchis Ilie Vlaicu. In Timisoara au fost instalate deja aproximativ 4.500 de contoare cu telecitire, in perioada 2008 – 2011.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

  2. Nu reiese din articol NECESITATEA SI OPORTUNITATEA unei actiuni de inlocuire a aparatelor de masura in numar atat de mare. De ce TREBUIE inlocuite ATAT DE MULTE aparate DEODATA? Exista argumente. Intreb acest lucru tocmai pentru faptul ca se vor consuma bani europeni fara ca sa ne fie reduse preturile, dupa cum reiese chiar din articol. Deci care este motivul investitiei? Multumesc.

  3. Cand se vor monta contoare cu telecitire si in apartamente? Chiar si pe banii locatarilor. Poate asa nu le mai umflam buzunarele la administratorii de bloc care nu au limita la pret apa rece si multi metri cubi de apa pusi in plus.

  4. NU REIESE DIN NICI UN DOCUMENT DACA ACESTE APOMETRE DE BRANSAMENT CU TELECITIRE AU FOST AUTORIZATE IN ROMANIA , NECM FIRMA PRODUCATOARE . DORIM SA SE FACA PUBLICE ACESTE DATE TEHNICE . PRIMA VERIFICARE A ACESTOR APOMETRE CU TELECTIRE DUCE LA CONCLUZIA Ca : la fiece pornire-oprire a robinetului de retea APOMETRUL INREGISTREAZA UN PLUS DE APROX 50 LITRI DE APA FICTIVI . DACA O PERSANA SE SPALA PE MAINI DE 20 DE ORI PE ZI REZULTA UN PLUS DE CONSUM DE APROXIMATIV 1000 LITRI . DACA AU MAI VERIFICAT SI ALTE PERSOANE ASTEPTAM PARERI SI REZULTATE .