Noutati :

Continua reabilitarea cladirilor istorice! Vicariatul Sarbesc din Piata Unirii va primi o fata noua si bani de la Guvern

23 mai, 2011 - 01:57 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Fatada Vicariatului Sarbesc din Piata Unirii va fi reabilitata in acest an, cu bani de la bugetul de stat, dar si cu bani de la o companie privata de bere, care a dat 500.000 de dolari Primariei Timisoara pentru reabilitarea cladirilor istorice.

Ursus s-a angajat sa dea Timisoarei 500.000 de dolari, timp de 5 ani de zile, pentru mai multe lucrari de restaurare a fatadelor cladirilor istorice din oras. Reprezentantii municipalitatii au intocmit lista cu imobilele, printre acestea aflandu-se si cele din Piata Unirii nr. 4, nr. 10 si nr. 11.

Consilierii locali vor aproba, in urmatoarea sedinta ordinara, un act aditional prin care sunt de acord cu conventia incheiata cu Episcopia Ortodoxa Sarba, pentru reabilitarea cladirii. Episcopia trebuie sa cofinanteze intreaga lucrare, cu 100.000 de dolari, bani pe care ii primeste in cele din urma de la bugetul de stat, desi initial se dorea contractarea unui credit.

Vicariatul Ortodox Sarbesc din Piata Unirii ar trebui sa arate cu totul altfel in 3 ani de la semnarea actului aditional. Cu banii de la primarie vor fi efectuate lucrarile doar asupra partii de cladire adiacenta Pietei Unirii, iar restul imobilului va fi reabilitat cu bani de la Episcopie.

In total, pentru reamenajarea intregii cladiri vor fi necesari aproape 2.200 mii lei. Valoarea lucrarilor de interventii pentru partea de cladire adiacenta Pietei Unirii este de aproape 620 mii lei, bani ce vor fi luati din fondul dat de Ursus Breweries Primariei Timisoara.

Initial, era vorba despre o valoare totala de 1.300 mii lei, insa reprezentantii municipalitatii spun ca s-a decis sa se foloseasca materiale de calitate superioara, asa ca banii s-au suplimentat.

Fatada imobilului din Piata Unirii nr. 4 va trebui finalizata in luna decembrie a acestui an, iar intreaga cladire trebuie sa fie gata in termen de 3 ani, ceea ce inseamna ca lucrarile vor incepe in saptamanile ce urmeaza. Potrivit Aurei Junie, sef Directia de Dezvoltare din cadrul municipalitatii, in zilele urmatoare va fi organizata licitatia pentru stabilirea unui constructor, urmand apoi sa demareze lucrarile.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cred ca sumele sunt gresite. Nu cred ca totul va costa doar 2200 de lei ­čÖé

  2. Problema este ca fondul companiei Ursus era, initial, pentru reabilitarea unei cladiri reprezentative din oras, cladire desemnata de catre Primarie fiin un program anume pe care municipalitatea la incheiat cu aceasta companie. De reabilitarea caldirilor vechi, aceasta Junie avea la dispozitie prin programul GTZ acel credit contractat cu statul German de cateva milioane. Combinarea celor doua fonduri e o problema, poate de efaziune fiscala? Ramane de vazut.

  3. Era si timpul, caldirea e superba dar arata in ultimul hal;.
    Pe cand vor repara dnii de la PNL propria cladire, aflata vizavi de acesta, aflata in ultimul hal de degradare?Ei vor orasul dar nu sunt capabili sa isi repare propriul sediu!