Noutati :

Contestatii pe banda rulanta la cea de-a doua sesiune a Bac-ului in Timis. Mai bine de un sfert dintre cei cazuti cred ca meritau note mai mari

3 septembrie, 2013 - 12:55 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. In cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, in judetul Timis, doar 26,87% dintre candidati au reusit sa obtina medii de trecere. Asta inseamna ca numai 492 de candidati au reusit sa treaca de Bacalaureat. Alti 465 de absolventi au depus contestatii.

Multi dintre elevii care au depus contestatii fata de notele primite in a doua sesiune a  Bacalaureatului considera aacest lucru ca fiind ultima lor sansa de a mai trece  examenul. In plus, nu prea mai au ce pierde, pentru ca nu este vorba despre marirea mediilor, ci despre diferenta intre respins si admis.

“Am reusit sa iau nota de tecere, dar nu-mi iese media. O sa fac contestatie, ce altceva sa mai fac, poate primesc alea cateva zecimi care-mi lipsesc”. a spus una dintre cadnidatele venite sa vada ce a facut la Bacalaureat, la centrul de examinare de la Liceul MIU.

“Am cazut, dar nu-mi lipsea mult sa-l iau. Nu, nu ma astepatam sa cad, am cam invatat. Ce sa fac? O sa depun contestatie, chiar cred ca meritam sa trec…”a adaugat alt absolvent.

Din cei 1330 de candidati respinsi in actuala sesiune a Bacalaureatului, 149 de elevi au făcut contestatii la limba romana, 127 la matematica,  83 la biologie, 56 la geografie, 27 la istorie, 14 la anatomie, 3 la chimie, tot 3 si la economie, 2 la fizica, si  unul la limba materna.

Lucrarile ale caror note au fost contestate vor fi recorectate la Deva, in 3 si 4 septembrie. Rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului vor fi afisate in 5 septembrie, la centrele de examinare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...