Contestatii cu duiumul la Bacalaureat, in Timis. La ce materie au fost depuse cele mai multe

TIMISOARA. Dupa anuntarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat a venit si randul contestatiilor. Curios este ca numarul celor declarati respinsi este aproape egal cu al celor care au contestat, insa asta nu demonstreaza ca toti cei care au picat Bac-ul au si fost nemultumiti, deoarece unii dintre absolventi au contestat nota doar la o materie de exemplu, nu si media generala.

CITESTE SI: Povestea singurei eleve de 10 curat la BAC, din Timisoara. Invata mult, merge la Opera si Filarmonica si va studia Dreptul International in Germania. Video 

Astfel, in Timis 1353 de candidati la Bacalaureat au fost declarati, iar1350 au depus contestatii. Cele mai multe note care i-a nemultumit pe elevi au fost la Limba Romana (563) si la Matematica (246).

Intre 5 si 8 iulie vor fi analizate lucrarile contestate, urmand ca notele finale sa fie publicate pe 9 iulie.

CITESTE SI: Top cele mai tari licee din Timis! Unde sunt cei mai buni elevi, dupa mediile obtinute la Bacalaureat 2018 si unde n-a luat nimeni BAC-ul?

Absolventii de liceu care nu promoveaza Bacalaureatul acum mai au la dispozitie o sesiune.

Promovabilitatea, in aceasta sesiune de Bacalaureat, in Timis, inainte de contestatii, este 63,61%. Procentul este mai mic decat cel anul trecut, cand inainte de contestatii reusisera sa obtina medie de trecere 71,93% dintre tineri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.