Noutati :

Contestatii Bacalaureat 2012 Timis: 500 de note au fost modificate dupa contestatii!

13 iulie, 2012 - 11:37 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

UPDATE: Procentul de promovare a crescut in Timis cu peste 1%, de la 42% inainte de contestatii la 43.4% dupa recorectarea lucrarilor.

Din cele patru licee cu 0 (zero) promovati, la trei dintre ele procentul s-a mentinut (Grupul Scolar Biled, Liceul „H. Coanda” si Colegiul Tehnic „D. Leonida”), iar la una – Grup Scolar Agricol – un elev a reusit sa promoveze, dupa contestatii. Acum, unitatea de invatamant se poate „mandri” cu 1 elev promovat din 59 prezenti in examen.

Timisul are si o scoala cu procentaj maxim de reusita. Liceul Teoretic „N. Lenau” are 100% gradul de promovare a Bacalaureatului de elevii inscrisi in examen, dupa solutionarea rezultatelor. Singurul elev respins a depus contestatie si a reusit sa promoveze. Problema cu care se confrunta Inspectoratul Scolar Timis o reprezinta modul in care absolventul de liceu a promovat.

Cele mai mari dezamagiri le-au suferit absolventii care au depus contestatii la limba romana. Din 412 cereri de recorectare depuse de candidati, 181 au ramas neschimbate. In cazul a 207 lucrari notele au fost reduse cu diferente situate intre 0,5 si 1,5 puncte si numai la 24 de lucrari notele au fost marite.

__________________________

TIMISOARA. Peste 1.200 de candidati la examenul de Bacalaureat 2012 au depus contestatii, nemultumiti de notele obtinute. La 500 dintre acestia au notele au fost modificate, dar peste 100 au avut parte de o surpriza neplacuta: notele scazute!

Peste 700 de lucrari au ramas neschimbate dupa contestatiile la Bacalaureat 2012 in Timis. Reevaluarea lucrarilor a insemnat, pentru acestia, o modificare a notei sub 0.5 puncte. Potrivit metodologiei de examen, nota contestata a ramas cea initiala.

Dar au fost si 500 de candidati care au avut parte de o surpriza, dupa afisarea contestatiilor. Placuta sau neplacuta. Pentru ca peste 100 de note au fost miscorate dupa recorectare, iar aproape 400 – marite.

Astfel, 9 lucrari au fost modificate cu peste 1.5 puncte, 122 de lucrari – marite sau miscorate cu pana la 1.5 puncte, 294 de note au fost modificate cu pana la un punct si 67 de note – cu 0.5 punte.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...